Mazda vorbeste din ce in ce mai mult despre noul RX. Un lucru e sigur: va avea DOAR motor rotativ

Mazda vorbeste din ce in ce mai mult despre noul RX. Un lucru e sigur: va avea DOAR motor rotativ
  • Mazda va lansa succesorul lui RX-8 in 2020
  • Acesta va fi disponibil doar impreuna cu un motor rotativ
  • Viitorul RX este bazat pe conceptul RX-Vision
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului japonez de automobile a declarat intr-un interviu acordat in Las Vegas ca succesorul modelului RX-8 va fi propulsat exclusiv de un motor rotativ. Acesta va fi botezat cel mai probabil RX-9 si va debuta in 2020.

Indiscutabil unul dintre cele mai asteptate modele in randul pasionatilor auto este succesorul Mazdei RX-8. Constructorul japonez vorbeste de ceva vreme despre acesta, dar fara a-l confirma oficial.

Se stie deja ca va fi bazat pe conceptul RX-Vision, prezentat de Mazda la Concursul de Eleganta de la Villa D'Este din acest an, si potrivit ultimelor informatii, ca va fi disponibil doar impreuna cu un motor rotativ, excluzand astfel prezenta vreunei unitati hibride.

Faptul ca japonezii vor sa readuca in actualitate motorul Wankel odata cu acest model nu este o noutate, avand in vedere ca cei de la Mazda sustineau acum ceva timp ca o echipa de ingineri lucreaza la imbunatatirea acestui propulsor de mai bine de 8 ani.

Noutatea o reprezinta insa informatia dezvaluita de Russell Wager, vice-presedinte de marketing al Diviziei Nord Americane Mazda, care a sustinut intr-un interviu ca sub capota noului RX se va afla doar un motor rotativ.

"Conceptul este denumit RX. De fiecare data cand am folosit acel apelativ, sub capota s-a regasit un motor rotativ. Sper ca asa se va intampla si de aceasta data. Acea masina nu va veni pe piata numai daca va avea un motor rotativ. La asta se lucreaza in prezent," a declarat Wager.

Desi nu este nimic oficial, unele voci sustin ca acesta va fi unul de 1.6 litri, cu doua rotoare Wankel si un singur turbo, care ar urma sa dezvolte aproximativ 400 de cai putere. Mai mult decat atat, inginerii niponi ar tinti o greutate totala de 1.300 de kilograme, asa ca ne putem astepta la o masina sport in adevaratul sens al cuvantului.

Asa cum spuneam la inceput, succesoarea Mazdei RX-8 ar urma sa debuteze in 2020, atunci cand specialistii se asteapta ca pretul de pornire sa se invarta in jurul sumei de 79.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe