Mazda6 in topul studiului J.D. Power de satisfactie a clientilor din Germania

Mazda6 in topul studiului J.D. Power de satisfactie a clientilor din Germania
Limuzina de clasa medie Mazda6 a fost votata de respondentii studiului de satisfactie a clientilor realizat de J.D. Power in Germania drept cel mai apreciat model din segmentul sau.
Distribuie pe Facebook

Mazda6 s-a clasat pe locul intai in preferintele posesorilor, in fata concurentilor Toyota Avensis si Volkswagen Passat CC. Totodata, Mazda3 a ocupat locul doi in clasa compacta, iar Mazda2 s-a clasat pe locul trei in segmentul mic. In clasamentul general, Mazda a ocupat pozitia a patra, cu 798 de puncte, devansand marci premium cum sunt BMW si Audi.

Sondajul de satisfactie al detinatorilor de autovehicule a fost realizat pe un esantion de 14.296 de persoane care au avut modelele in posesie, in medie, doi ani. Evaluarea s-a bazat pe 67 de criterii grupate in patru grupe de satisfactie. Primul si cel mai important criteriu a fost nivelul de atractie fata de masina (27% pondere in rezultatul final), incluzand aprecierea performantelor, a design-ului, a confortului si a echiparii. Acesta a fost urmat de costurile de intretinere (25%) care au inclus analiza consumului de combustibil, a costului asigurarii si a cheltuielilor de service/reparatie. Ultimele elemente care au influentat clasamentul au fost calitatea vehiculului si fiabilitatea (24%) alaturi de satisfactia serviciilor dealerilor (23%).

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Iunie 2012