Mediul dubleaza cota acordata Dacia n cadrul Rabla

Mediul dubleaza cota acordata Dacia n cadrul  Rabla
Iata ce inseamna sa te numesti marca nationala, automobilul romnului, pentru ca cine poarta deasupra capului o asa coroana are si beneficii. Este si cazul recent al Dacia, brand caruia i-a fost dublata cota in cadrul primei etape a programului Rabla.
Distribuie pe Facebook
"Cererea foarte mare pentru Dacia ne-a determinat sa dublam alocarea pentru aceasta marca, inca din aceasta etapa. Astfel, am decis sa redistribuim din cotele care au fost cerute pentru alte marci, dar care nu au fost indeplinite", a explicat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Aha, deci nu aloca mai multi bani de la buget pentru aceasta miscare, ci ia de la altii, mai putin descurcareti, si da la Dacia, care, trebuie sa recunoastem, vinde bine dat fiind peisajul economic romanesc, dar si mondial.


Dacia si-a atins cota alocata, de 1.731 de masini, inca din primele doua saptamni de derulare a primei etape a programului, ce se va incheia pe 29 mai.


Ministrul a adaugat ca, in luna iunie, odata cu a doua etapa a programului de casare a parcului auto vechi, cei care nu si-au atins tintele nu vor mai putea cere la fel de multe unitati.


Recapitulnd, potrivit datelor AFM, marcile Dacia, Renault-Nissan, Hyundai, Opel si Chevrolet au primit cele mai mari cote in cadrul primei etape a programului Rabla, cate 1.731 de unitati fiecare. Ford are alocate 1.632 de unitati, Skoda - 1.625, Volkswagen - 1.578, Peugeot - 1.566 de unitati, Fiat - 1.410 si Suzuki - 1.410 si 1.262. Seat a obtinut 650 de locuri, Toyota - 519 unitati, Mazda - 366 masini, iar Citroen - 317 unitati.


Totodata, Kia a primit 260 de locuri, iar cota Mitsubishi se ridica la 156 de unitati. Cele mai putine marci le-au primit Lada si Honda, cate doua fiecare.


Nemirschi a precizat ca prima de casare, stabilita la 3.800 lei, in crestere de la 3.000 lei cat fost in 2008, nu va fi majorata in acest an, iinsa programul Rabla ar putea fi extins la persoanele juridice, daca va primi acordul Ministerului de Finante. Guvernul a majorat deja, in acest an, numarul masinilor pentru care acorda prima, la 60.000.


Programul Rabla se va derula in trei etape in acest an - pana pe 29 mai, de la 1 iunie la 31 august si de la 1 septembrie pana pe 11 decembrie -, pentru fiecare etapa fiind alocate cate 76 milioane lei (respectiv pentru cte 20.000 de masini), bugetul total pentru acest an fiind 228 milioane lei.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Aprilie 2009