Mercedes a vrut sa lanseze un S-Class cu motor W18 de opt litri, dar s-a razgandit in ultima clipa

Mercedes a vrut sa lanseze un S-Class cu motor W18 de opt litri, dar s-a razgandit in ultima clipa
  • Mercedes a vrut sa lanseze un S-Class cu motor W18 de opt litri, dar s-a razgandit in ultimul moment
  • Propulsorul in cauza ar fi fost disponibil in doua variante de performanta, cu versiunea de top oferind 680 CP
Distribuie pe Facebook

Propulsorul in cauza ar fi fost disponibil in doua variante diferite de performanta, cu versiunea de top oferind o putere maxima de 680 CP.

Iti mai aduci aminte de proiectul Goldfisch al companiei BMW? Ei bine, respectivul Seria 7 E38 - cu 16 cilindri in compartimentul motor - nu a fost nici pe departe cel mai nebunesc plan al unui producator german pentru o noua nava amiral.

"Premiul" respectiv le revine rivalilor de la Mercedes-Benz, ai caror ingineri au luat in considerare un propulsor W18, de opt litri, pentru varful gamei S-Class W140.

Motor W16 de 8.0 litriSchitele motorului W18 de la Mercedes-Benz, ce ar fi fost disponibil in doua variante diferite de performanta: cu 490 CP sau, in versiunea de top, 680 CP.

Din pacate, motorul in cauza - ce ar fi trebuit sa fie disponibil in doua variante diferite de performanta, inclusiv intr-o versiune de top cu 680 CP si 800 Nm, nu a vazut niciodata lumina zilei. Asemeni proiectului Goldfisch al companiei BMW.

Ce este drept, vechiul Mercedes S-Class W140 a oferit cateva optiuni extrem de interesante in materie de propulsoare, chiar daca intr-o editie extrem de limitata.

Exemplul cel mai cunoscut il reprezinta motorul V12 de 7.3 litri regasit sub capota exclusivistului 73 AMG. Pe care Pagani l-a imprumutat ulterior pentru a-l monta pe gama Zonda - unde dezvolta puteri maxime chiar si de peste 750 de cai.

La momentul de fata, un propulsor extrem de generos din punctul de vedere al numarului de cilindri folositi il reprezinta actualul Bugatti Chiron. Cu 16, evident.

Bugatti ChironPropulsorul noului Bugatti Chiron, cu 16 cilindri in dotare, patru turbine si 1.500 sau 1.600 CP, in functie de modelul pentru care clientul, evident, a optat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 August 2020