Mercedes-Benz nu exclude nicio varianta: "Daca exista cerere, o sa lansam si un X-Class cu motor V8!"

Mercedes-Benz nu exclude nicio varianta: "Daca exista cerere, o sa lansam si un X-Class cu motor V8!"
  • Mercedes-Benz nu exclude un X-Class cu motor V8
  • Totul depinde de clienti si de cererile lor
  • Momentan, cel mai puternic X-Class este X 350d 4Matic
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui oficial al constructorului german de automobile, pick-up-ul X-Class ar putea beneficia pe viitor si de o motorizare V8. Totul depinde acum daca clientii vor dori ceva mai puternic decat proaspat lansatul X 350d 4Matic.

Vazand ca pick-up-urile devin tot mai populare in Europa, Mercedes s-a gandit ca ar fi momentul potrivit pentru a dezvolta o camioneta premium. De fapt, prima camioneta premium din istorie, asa cum le place lor sa o alinte.

Mercedes-Benz X 350d 4Matic

Aceasta a fost botezata X-Class si este construita pe arhitectura Nissan-ului Navara, cu care imparte dealtfel mai multe componente. Insa finisajele si materialele folosite, in special la interior, sunt de cea mai buna calitate si demne de segmentul premium si de sigla Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz X 350d 4Matic

Gama de motorizari este destul de diversificata, iar cea mai puternica versiune poarta indicativul X 350d 4Matic. Lansata relativ recent, aceasta dispune de un propulsor V6 diesel de 3.0 litri, capabil de 258 de cai putere si 550 Nm cuplu intre 1.400 si 3.200 de rotatii pe minut. Unitatea este cuplata la o transmisie automata 7G-Tronic Plus si la un sistem de tractiune integrala 4Matic.

Mercedes-Benz X 350d 4Matic

In urma cu un an, directorul global Mercedes-Benz Vans sustinea ca noul X-Class nu este potrivit pentru o motorizare mare, spre exemplu un V8, insa ca nu exclude aceasta varianta, mai ales daca exista cerere pentru asa ceva.

Mercedes-Benz X 350d 4Matic

De aceeasi parere este si Frank Schumacher, omul care a coordonat proiectul "X-Class". Acesta a declarat cu putin timp in urma ca pe viitor nu este exclus sa facem cunostinta cu un X-Class V8. Totul depinde de cum este primit proaspat lansatul X 350d 4Matic.

Mercedes-Benz X 350d 4Matic

"In cazul in care, dupa lansarea versiunii V6, vor exista voci care spun ca trebuie sa introducem un V8, atunci probabil vom introduce un V8. Dar intotdeauna raspunsul oferit vine ca urmare a parerilor impartasite de clienti," sustine acesta.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Mercedes-Benz X 350d 4Matic
mai multe