Mitsubishi opreste definitiv productia modelului Lancer in august

Mitsubishi opreste definitiv productia modelului Lancer in august
  • Mitsubishi opreste productia modelului Lancer
  • Decizia a fost confirmata de un oficial de rang inalt
  • Japonezii planuiesc sa se concentreze pe dezvoltarea de crossovere
Distribuie pe Facebook

Un oficial de rang inalt al constructorului japonez de automobile a confirmat oprirea definitiva a productiei modelului Lancer, incepand cu luna august a acestui an. Decizia a fost luata in contextul in care Mitsubishi planuieste sa se axeze din ce in ce mai mult pe dezvoltarea de crossovere.

Lancer-ul este unul dintre cele mai cunoscute modele din gama constructorului japonez Mitsubishi, iar in versiunea Evolution, una dintre cele mai cunoscute masini printre amatorii de raliuri, si nu numai.

Mitsubishi Lancer

Insa, planurile niponilor de a se concentra din ce in ce mai mult pe dezvoltarea de crossovere scot din schema legendarul model, si il trag definitiv pe linie moarta. Vice Presedintele executiv al diviziei americane Mitsubishi Motors a confirmat ca productia modelului Lancer va inceta oficial in luna august 2017.

Mitsubishi Lancer

Don Swearingen a declarat deasemenea ca acesta nu va avea un succesor, in ciuda faptului ca"Vom pierde putin." Totodata, acesta a mai spus ca planurile de oprire a productiei se aflau in cartile constructorului japonez cu mult inainte ca Nissan sa achizitioneze mare parte din actiunile sale.

Adevarul este ca Mitsubishi-ul Lancer se lupta cu vanzari din ce in ce mai slabe in ultimii ani. Daca in 2002, modelul niponilor inregistra cele mai mari vanzari din istoria sa, 69.000 de unitati comercializate, anul trecut acestea au scazut dramatic la 14.304 exemplare.

Mitsubishi Lancer

Cat despre viitorul croosover al japonezilor, un prototip al acestuia a fost surprins cu ceva timp in urma in timp ce era testat pe drumurile publice din Europa. Totusi, acesta este inca invaluit in mister, deoarece in timp ce unele voci sustin ca ar fi vorba despre un inlocuitor pentru ASX sau pentru Outlander Sport, altii spun ca acel crossover se va transforma intr-un model de sine statator, cu alura de SUV Coupe si design inspirat de conceptul XR-PHEV.

Mitsubishi Lancer

Adevarul il vom afla in curand, deoarece Mitsubishi este asteptat sa prezinte versiunea finala a acestui prototip in cadrul Salonului Auto de la Geneva din primavara acestui an.

Distribuie pe Facebook
mai multe