Mobilizati pe santiere in ciuda noului coronavirus. Romania ar putea inaugura inca 64 de km de autostrada pana la finalul anului

Mobilizati pe santiere in ciuda noului coronavirus. Romania ar putea inaugura inca 64 de km de autostrada pana la finalul anului
  • Romania ar putea inaugura 64 de km de autostrada pana la finalul anului
  • Loturi din cadrul A10 Sebes - Turda si A3
  • Cel mai aproape de finalizare este tronsonul Iernut - Chetani
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente estimari facute de ministrul Transporturilor, tara noastra ar putea avea peste 60 de kilometri noi de autostrada pana la finalul anului in curs. Cel mai aproape de finalizare este tronsonul Iernut - Chetani.

Pandemia de coronavirus a afectat foarte multe ramuri ale industriei insa constructia de autostrazi pare sa mearga struna in aceasta perioada in care foarte multa lume practica distantarea sociala si sta acasa pentru a impiedica raspandirea virusului.

Santierele sunt in continuare deschise iar muncitorii lucreaza de zor, cel putin asta reiese din afirmatiile ministrului Transporturilor.

Oficialul a facut acum cateva estimari, pe baza evolutiei lucrarilor, cu privire la finalizarea unor noi tronsoane si sustine ca exista sanse ca pana la finalul anului, mai exact pana in 30 noiembrie, sa fie finalizati 64 de kilometri de autostrada.

"Pe lotul 1 avem un progres fizic de peste 85%, iar pe lotul 2 undeva la 65 - 70%. Daca antreprenorii isi mentin ritmul de mobilizare, pana la termenul stabilit ei pot sa finalizeze cei 40 de kilometri de autostrada," a declarat Lucian Bode despre doua loturi din cadrul autostrazii A10 Sebes - Turda.

Tot pana la finalul anului, soferii ar putea circula si pe cei 6.3 kilometri ai autostrazii A3 Rasnov - Cristian.

"Avem 6.3 kilometri de autostrada si 3.9 kilometri de drum la patru benzi, care se afla intr-un progres fizic de peste 50%, cu mobilizare exemplara a antreprenorului. Termenul de finalizare este 2021, dar daca se mentine mobilizarea se poate finaliza acest obiectiv pana la finalul anului," a adaugat el.

Cel mai aproape de finalizare este tronsonul Iernut - Chetani din cadrul autostrazii A3, cu o lungime de 18 kilometri. Inaugurarea ar trebui sa aiba loc in luna iunie.

Lucian Bode sustine ca "Iernut - Chetani poate fi terminat pana in luna iunie, dar este foarte important ca pe tronsonul celalalt, Chetani - Campia Turzii, sa finalizam breteaua de descarcare. Altfel, cei 18 kilometri raman muzeu si nu pot fi descarcati nicaieri."

Ministrul Transporturilor nu a spus insa nimic despre lotul Biharia - Bors, al aceleiasi autostrazi A3, care are foarte mari sanse sa fie dat in folosinta chiar in aceasta vara.

Asta inseamna ca cei din vestul tarii vor ajunge mai repede in marile capitale europene decat la Bucuresti.

Distribuie pe Facebook
mai multe