Modelele Dacia Logan, Sandero si Duster ingropate de nemti. Ce spun datele TUV Germania

  • TUV Germania a publicat clasamentul masinilor testate in ultimul an
  • Sunt cele mai proaste scoruri pentru Dacia
  • Sunt punctate cele mai populare defecte
Distribuie pe Facebook

Specialistii TUV Germania publica in fiecare an clasamentele masinilor testate in ultimele 12 luni, pe categorii de varsta. Din pacate, datele din 2017 aduc cele mai proaste scoruri pentru modelele Dacia Sandero, Logan si Duster.

Dacia a fost dintotdeauna un productor de automobile pentru mase. Nu a incercat niciodata sa pretinda ca este un constructor premium sau care dezvolta modele pentru oamenii cu multi bani in conturi, desi in ultimii ani a pus foarte mult accentul pe modernizare si pe un design atractiv.

Dacia Logan, Sandero si Duster

In continuare, modelele brand-ului de la Mioveni sunt cunoscute pentru eficienta, pentru pretul nu tocmai mare, pentru raportul bun calitate-pret si desigur, ar spune unii pentru fiabilitate. Ei bine, nemtii de la TUV s-ar putea sa aiba o parere diferita in ceea ce priveste aceasta ultima caracteristica.

Dacia Logan, Sandero si Duster

Specialistii, cunoscuti in intreaga lume pentru severitatea cu care efectueaza controlul ogligatoriu pe care masinile trebuie sa il treaca periodic, publica anual un clasament al automobilelor testate in ultimele 12 luni, pe categorii de varsta. In cadrul acestuia sunt punctate cele mai populare defecte, printre care emisiile, sistemul de franare, luminile sau directia.

Dacia Logan, Sandero si Duster

Topul din acest an nu aduce deloc vesti bune pentru Dacia, care a primit cele mai proaste scoruri din istoria brand-ului. Mai exact, modelele Logan, Sandero si Duster se afla in clasamentul celor mai proaste masini cu vechime de 2-3 ani. Liderul acestei categorii este Kia Sportage, urmat de Fiat Punto, iar Logan-ul completeaza podiumul rusinii cu 12,2 defecte la 100 de masini.

Dacia Logan, Sandero si Duster

Nici celelalte doua modele romanesti nu stau mai bine, in contextul in care Sandero se afla pe locul 6 cu 9,6 defecte, iar Duster ocupa pozitia a saptea cu 8,9 defecte la 100 de masini.

Dacia Logan, Sandero si Duster

De cealalta parte a baricadei, cele mai fiabile masini s-au dovedit Mercedes SLK, B Class si GLK, Volkswagen Golf Sportsvan, Mazda2 sau Opel Mokka.

Dacia Logan, Sandero si Duster

Dacia Logan a mai fost inclus si in categoria masinilor cu 3-5 ani vechime, unde ocupa ultimul loc cu 20,6 defecte la 100 de masini, la egalitate cu Peugeot 206. Aici, fruntasii sunt Mercedes B Class, Porsche 911 sau Mazda CX-5.

Dacia Logan, Sandero si Duster

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Dacia Logan, Sandero si Duster
mai multe