Modificarile noului Cod Rutier: adio carnet daca nu-ti platesti amenda si adio masini inmatriculate in Bulgaria

Modificarile noului Cod Rutier: adio carnet daca nu-ti platesti amenda si adio masini inmatriculate in Bulgaria
Nici nu s-a uscat bine tusul pe recentul Cod Rutier intrat in vigoare la inceputul acestui an, ca pe soferi ii asteapta noi schimbari care le vor scoate peri albi. De data aceasta este vorba de o Ordonanta de Urgenta care ii va lasa pietoni pe toti conducatorii auto care nu isi platesc amenzile rutiere in cel mult 90 de zile.
Distribuie pe Facebook

Mai mult, autoturismele cu numere straine nu mai pot circula pe drumurile publice din Romania pe o perioada mai mare de 30 de zile. Modificarile au fost in dezbatere publica pana pe 4 martie, iar acum sunt trimise in Parlament.

Atentie soferi! Daca ati fost cumva sanctionat de Politia Rutiera si nu ati platit inca amenda ar fi bine sa o faceti. Cand noile modificari ale Codului Rutier vor intra in vigoare veti ramane fara carnet daca sunteti opriti in trafic si se constata ca aveti procese verbale neachitate mai vechi de 3 luni de zile.

Cum va functiona suspendarea permisului?

Dupa ce ati fost amendati pentru incalcarea legii, aveti la dispozitie 90 de zile sa platiti amenda. Apoi, trebuie sa faceti dovada achitarii acestei amenzi, deoarece primariile si sediile de politie rutiera nu sunt interconectate, iar cei din urma nu au de unde sa stie ca amenda a fost platita.

Astfel, o copie a chitantei trebuie trimisa prin posta, fax sau e-mail la unitatea de politie din care face parte politistul care v-a amendat. Daca cumva nu ati achitat-o in acest timp si sunteti prinsi, va veti pierde carnetul.

Adio masini inmatriculate in Bulgaria

Nici soferii care conduc masini cu numere straine nu scapa de noile prevederi. Potrivit alineatului 6, alineatul 4 al articolului 82 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state detinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul ori resedinta in Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pentru o perioada de maximum 30 de zile de la data dobandirii titlului sau de la data inscrierii in evidenta autovehiculelor si remorcilor inmatriculate in alte state".

Cu alte cuvinte daca sunteti proprietar al unei masini cu numere straine, dar aveti domiciliul in Romania si nu ati inscris-o la noi, veti fi sanctionat dupa o luna.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Martie 2013