Monovolumele sunt de domeniul trecutului. Opel este ultimul constructor care renunta la ele

Monovolumele sunt de domeniul trecutului. Opel este ultimul constructor care renunta la ele
  • Opel renunta la dezvoltarea de monovolume
  • Viitorul Meriva va suferi mai multe modificari si va deveni crossover
  • Zafira si Antara vor fi eliminate din gama si vor fi inlocuite cu un nou SUV
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Opel au anuntat ca vor renunta la monovolumele care le-au adus popularitatea de-a lungul anilor. Noile Meriva si Zafira vor fi transformate in crossover si SUV.

De-a lungul anilor, segmentul monovolumelor s-a dovedit a fi intotdeauna o carte castigatoare pentru Opel. Dar, acest tip de vehicule au inceput sa piarda din ce in ce mai mult teren in fata SUV-urilor, asa ca toti marii constructori de automobile se adapteaza la cerintele de pe piata si incep sa renunte la dezvoltarea lor.

Constructorul german este ultimul dintre ei, dupa ce a anuntat schimbari de strategie in ceea ce priveste cele doua monovolume pe care le are momentan in gama.

Primul dintre acestea este modelul Meriva, care a debutat oficial in 2003. De-a lungul anilor a trecut de la statutul de mini-MPV, la MPV compact, iar acum trece la un alt nivel. Mai exact, Meriva va primi mai multe modificari de ordin estetic prin care va capata aspectul unui crossover.

Chiar daca va avea o garda la sol ceva mai inaltata in comparatie cu actualul model, noul Meriva nu va fi la fel de performant in off-road precum SUV-ul compact Mokka. Crossover-ul va avea la baza o platforma a Grupului PSA Peugeot Citroen si va debuta oficial la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a anului viitor.

A doua schimbare de strategie vizeaza monovolumul Zafira si SUV-ul Antara, care vor fi eliminate din gama. Locul lor va fi luat in 2018 de un nou SUV compact, dezvoltat deasemenea pe o platforma a Grupului PSA, cu care nemtii de la Opel spera sa intrerupa dominatia Nissan-ului Qashqai in segment.

Noul parteneriat incheiat cu Grupul Peugeot Citroen le-a dat germano-americanilor de la Opel mai mult curaj, si vor sa mearga si mai departe cu lansarea de noi SUV-uri. Acestia pregatesc un al treilea model de nivel mediu, care va imparti aceeasi platforma cu Insignia, si care va veni cu un design ceva mai indraznet.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 Octombrie 2016