Motorul EcoBoost a intrat in productie la fabrica Ford de la Craiova

Motorul EcoBoost a intrat in productie la fabrica Ford de la Craiova
Distribuie pe Facebook
EcoBoost 1.0 litri in trei cilindri, cel mai mic motor pe benzina al celor de la Ford, a intrat in productie ieri, la fabrica Ford de la Craiova.
"Astazi este o zi importanta care marcheaza introducerea unui nou nivel de productie avansata in aceasta parte a Europei. Cu produse de referinta precum motorul EcoBoost 1.0 litri si noul B-MAX, care va intra in productie spre sfarsitul acestui an, Craiova este foarte importanta pentru viitorul succes al Ford in Europa", a declarat Dirk Heller, directorul Ford Europa pentru productie si operatiuni grupuri motopropulsoare.
Propulsorul EcoBoost de 1.0 litri este fabricat si la uzina Ford din Koln (Germania). Americanii spera ca pana in 2018, la fabricile de la Craiova si Koln sa fie produse 800.000 de astfel de motoare.

In prezent, versiunile de 100 cai putere si 125 cai putere ale lui Ford Focus sunt echipate cu noul EcoBoost. Propulsorul va fi folosit pe viitor si de alte modele, inclusiv Ford B-MAX (100 cai putere si 120 cai putere), Ford C-MAX si Ford Grand C-MAX.

Distribuie pe Facebook
mai multe