Motorul EcoBoost de 1,0 litri produs de Ford a castigat premiul "Motorul International al Anului"

Motorul EcoBoost de 1,0 litri produs de Ford a castigat premiul "Motorul International al Anului"
Distribuie pe Facebook

Noul motor EcoBoost de 1,0 litri produs de Ford Motor Company - lansat cu succes in acest an pe modelul Focus in Europa - a fost numit "Motorul International al Anului" 2012.

Motorul mic, in 3 cilindri, de inalta tehnologie, a mai primit alte doua premii - "Cel mai bun motor nou" si "Cel mai bun motor sub 1,0 litri" - acordate de revista Engine Technology International pe baza voturilor exprimate de 76 de jurnalisti din 35 de tari din intreaga lume.

Aceasta este prima data cand Ford castiga premiul "Motorul international al anului" in istoria de 13 ani a premiilor. Mai mult, motorul EcoBoost de 1,0 litri a obtinut cel mai mare scor din istoria premiilor.

"Ne-am propus standarde incredibil de inalte atunci cand am inceput sa concepem acest motor", a declarat Joe Bakaj, Vicepresedinte Ford, Global Powertrain. "Am vrut sa oferim o economie de combustibil incredibila, performanta surprinzatoare, silentiozitate si rafinament - si toate acestea sa fie asigurate de un motor foarte mic, in 3 cilindri."

"Echipa a reactionat la aceasta provocare aparent imposibila prin inovatii cu adevarat interesante", a adaugat Bakaj. "Rezultatul schimba regulile jocului pentru motoarele pe benzina la nivel global", a afirmat Dean Slavnich, presedinte al premiilor "Motorul International al Anului" si editor al Engine Technology International: "Aceasta este o victorie meritata pentru un motor cu adevarat remarcabil."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Iunie 2012