Mutari la final de an in cadrul gigantului Volkswagen. Ce se intampla cu Bentley

Mutari la final de an in cadrul gigantului Volkswagen. Ce se intampla cu Bentley
  • Lamborghini si Ducati raman in portofoliul VW Group
  • Bentley devine subsidiara Audi
  • Herbert Diess isi pastreaza functia de CEO al Grupului
Distribuie pe Facebook

Grupul Volkswagen a luat mai multe decizii in ceea ce priveste brand-urile pe care le are sub "umbrela". Una dintre cele mai importante ii priveste pe britanicii de la Bentley.

In urma cu o luna, Grupul Volkswagen a anuntat cateva modificari in portofoliul de companii pe care le controleaza. Printre ele, nemtii se gandeau sa listeze brandul Lamborghini la bursa - dupa modelul Ferrari din 2014. Si viitorul Ducati era nesigur.

Acum, reprezentantii gigantului german au anuntat deciziile pe care le-au luat.

Pentru ca Lamborghini trece printr-o perioada destul de buna, dupa venirea lui Stephan Winkelmann (CEO Bugatti) la conducerea companiei, Volkswagen a decis sa pastreze constructorul din Sant'Agata Bolognese in Grup. Acelasi lucru se intampla si cu Ducati.

De la 1 martie 2021, Audi preia controlul Bentley "pentru a permite o serie de sinergii ca parte a strategiei de electrificare a celor doua branduri premium." Cu alte cuvinte, Bentley va deveni subsidiara Audi, la fel ca Lamborghini.

Bentley a anuntat deja ca, incet incet, intentioneaza sa aiba o gama 100% electrica: din 2026, britanicii vor sa vanda doar modele plug-in hybrid iar dupa 2030 acestea vor fi inlocuite de masini cu zero emisii.

O veste buna a primit si Herbert Diess, actualul CEO al Grupului, care isi va pastra functia.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Decembrie 2020