Mutari surpriza in industria auto. Volvo cu motoare de MERCEDES si nemtii cumpara o parte din brandul suedez

Mutari surpriza in industria auto. Volvo cu motoare de MERCEDES si nemtii cumpara o parte din brandul suedez
  • Geely si Daimler vor sa dezvolta o platforma comuna pentru electrice
  • Mercedes le-ar putea livra motoare suedezilor de la Volvo
  • La un moment dat, nemtii ar putea chiar cumpara o parte din Volvo
Distribuie pe Facebook

Pentru unii, acestea sunt doar speculatii, insa o publicatie germana sustine ca a aflat informatiile de la surse apropiate de gigantul Daimler. Nu este nici imposibil, avand in vedere ca Geely (care detin si Volvo) a cumparat in februarie 9.69% din grupul german.

Inceputul acestui an a venit cu o veste oarecum surprinzatoare pentru toti impatimitii auto: producatorul chinez de automobile Geely a devenit cel mai mare actionar al Daimler AG (detinatorul Mercedes-Benz) dupa ce a cumparat o cota de 9.69% din gigantul german.

Miliardarul Li Shufu, fondatorul brandului asiatic, a declarat atunci ca scopul final al acestei tranzactii este sa devina impreuna cu nemtii cel mai important furnizor de automobile electrice din lume. Desigur, nu toti cei aflati in functii de conducere, in special la Mercedes, i-au impartasit viziunea.

Din cate se pare, reprezentantii de rang inalt au ajuns acum la sentimente mai bune, si ar fi de acord cu dezvoltarea unei platforme comune pentru masinile electrice. Publicatia germana Manager Magazin sustine ca asiaticii lucreaza de ceva timp la asa ceva si ca ar putea la un moment dat sa dezvolte impreuna chiar si pachete de baterii.

Jurnalistii au mers si mai departe si au vorbit chiar de varianta in care modelele Volvo vor ascunde sub capota motoare Mercedes. Mai mult decat atat, surse apropiate brandului din Stuttgart sustin ca nemtii ar fi dispusi chiar sa impartaseasca cu chinezii si mai multe componente.

Unii vorbesc chiar de ipoteza in care Daimler va cumpara la un moment dat o parte din actiunile Volvo. Aceleasi surse sustin ca daca s-ar intampla asta, ar fi vorba despre un procentaj destul de mic.

Reuters a incercat sa obtina reactii de la cei doi constructori de automobile, insa Volvo a refuzat sa comenteze iar un purtator de cuvant al gigantului Daimler a catalogat aceste informatii ca fiind "pure speculatii despre care nu are rost sa discutam."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Aprilie 2018