Nemtii de la BMW sunt pusi pe fapte mari. Oficialii vorbesc despre un viitor X3 M de 430 de cai

Nemtii de la BMW sunt pusi pe fapte mari. Oficialii vorbesc despre un viitor X3 M de 430 de cai
  • BMW analizeaza un posibil X3 M
  • Acesta ar urma sa dezvolte 430 de cai putere
  • Anuntul a fost facut de mai multi oficiali ai brand-ului
Distribuie pe Facebook

Mai multi oficiali de rang inalt din cadrul brand-ului bavarez au recunoscut ca este analizata posibilitatea dezvoltarii unui X3 M. Acesta ar putea fi propulsat de o unitate cu sase cilindri in linie, capabila de aproximativ 430 de cai putere.

Momentan, BMW-ul X3 este disponibil impreuna cu trei motorizari dintre doua diesel-uri si unul pe benzina. In prima categorie intra 20d-ul cu ai 190 de cai putere si 30d-ul capabil de 265 de cai putere, alaturi de care vine versiunea M40i.

BMW X3 M40i

Aceasta din urma este cea mai potrivita daca vrei un SUV sportiv pe benzina, avand in vedere ca ofera 360 de cai putere si mai multe elemente M Performance. Singura problema ramane faptul ca nu este un M pur-sange, un lucru pe care fanii marcii il cer de cativa ani buni.

BMW X3 M40i

Rugile acestora nu au trecut neascultate, iar acum, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, mai multi oficiali din cadrul BMW au inceput sa vorbeasca despre un posibil X3 M. Primul a fost Arno Keller, responsabil de gama X3, care a precizat ca "O asemenea posibilitate este deocamdata analizata. Nu este confirmata, nu ne-am pronuntat in legatura cu ea, insa este posibil din punct de vedere al tehnologiei si platformei."

BMW X3 M40i

Roland Meier, manager de produs pentru SUV-ul bavarez, sustine ca o decizie finala va fi luata in curand si ca deocamdata se poate specula pe marginea acestui subiect. Ultimul, dar nu cel din urma, Mark Werner, directorul BMW Australia, a declarat ca un astfel de model are cu siguranta sens.

BMW X3 M40i

Imediat dupa aceste declaratii imbucuratoare, a aparut un zvon care vorbea de propulsorul viitorului X3 M. Acesta ar urma sa beneficieze de o unitate de 3.0 litri cu sase cilindri in linie, turboalimentata desigur, care sa dezvolta intre 425 si 430 de cai putere si peste 500 Nm cuplu.

BMW X3 M40i

In ceea ce priveste performantele, acesta va fi mai rapid decat actualul M40i, caruia ii trebuie 4.6 secunde sa atinga 100 de km/h si are o viteza maxima limitata la 250 de km/h.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze BMW X3 M40i
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Septembrie 2017