Nemtii de la Volkswagen dau din nou de necaz. Coreea de Sud interzice masinile afectate de Dieselgate

Nemtii de la Volkswagen dau din nou de necaz. Coreea de Sud interzice masinile afectate de Dieselgate
  • Autoritatile din Coreea de Sud au anuntat ca vor interzice masinile Volkswagen afectate de Dieselgate
  • Ministerul Mediului a primit o lista cu 70 de modele printre care Tiguan, Beetle, Q5, Q3 si A4
  • Acestea sunt suspectate ca ar fi primit aprobare pe baza unor rapoarte falsificate privind nivelul emisiilor
Distribuie pe Facebook

Constructul german de automobile Volkswagen a incasat o noua lovitura dupa ce autoritatile din Coreea de Sud au anuntat ca vor interzice masinile implicate in scandalul emisiilor.

Chiar daca nemtii au inceput deja sa plateasca sume uriase proprietarilor de masini afectate de scadalul emisiilor, Dieselgate nu este nici pe departe terminat. Noua lovitura vine din partea Ministerului Mediului din Coreea de Sud care va coopera cu Tribunalul in privinta unei liste de 70 de modele Volkswagen.

Acestea sunt suspectate ca ar fi primit aprobare de circulatie pe baza unor rapoarte falsificate privind nivelul emisiilor. Pana acum nimic nou, dar daca aceste acuzatii se dovedesc adevarate, producatorul german de automobile nu va scapa ieftin deloc.

Autoritatile coreene au anuntat ca vor interzice comercializarea vehiculelor care nu au fost inca vandute si le vor rechema in service pe cele deja livrate. Analistii estimeaza ca numarul acestora se ridica la 100.000-150.000.

Constructorul din Wolfsburg a anuntat deja ca va rechema in service 125.522 de vehicule diesel vandute in Coreea de Sud, in perioada 2008-2015. Printre acestea, se numara modele precum Tiguan, Bettle, Audi Q5, Q3 si A4.

Aceasta veste proasta vine dupa ce Volkswagen a anuntat ca va plati circa 15,3 miliarde de dolari pentru a-si spala pacatele peste ocean. In acelasi timp, CEO-ul Volkswagen, Matthias Mueller a anuntat ca europenii nu vor fi la fel de norocosi deoarece un acord similar ar fi neadecvat si imposibil din punct de vedere financiar.

Distribuie pe Facebook
mai multe