Nemtii de la Volkswagen sunt din nou in corzi. Uite ce tara i-a pus acum pe lista neagra

Nemtii de la Volkswagen sunt din nou in corzi. Uite ce tara i-a pus acum pe lista neagra
  • Volkswagen a fost dat in judecata de autoritatile din Australia
  • Comisia pentru Consumatori si Concurenta a dezvaluit ca nemtii au vandut 57.000 de vehicule afectate de Dieselgate in aceasta tara
  • Constructul german a mai fost dat in judecata si de o firma de avocatura din aceeasi tara
Distribuie pe Facebook

Constructorul german Volkswagen a fost dat in judecata de Comisia pentru Consumatori si Concurenta din Australia, ca urmare a scandalului Dieselgate.

Dupa ce mai multe tari din Europa, Asia si America au dat in judecata Volkswagen pentru scandalul emisiilor, a venit randul Australiei sa ii traga de urechi pe nemti. Mai exact, Comisia pentru Consumatori si Concurenta din aceasta tara a afirmat ca Volkswagen a comercializat 57.000 de masini care aveau instalat softul de pacalire a testelor de emisii, si au decis sa dea constructorul in judecata.

Presedintele acestei comisii, Rod Sims a declarat ca "Volkswagen a incalcat mai multe articole ale legii consumatorului din Australia prin folosirea acelui software prin care reuseau sa pacaleasca testele de emisii si i-au indus pe clienti in eroare. Acestia se asteptau ca masinile lor sa emita nivelul de emisii specificat, si cu totii stim ca nu a fost cazul. "

Prin urmare, autoritatile australiene le cer acum nemtilor de la Volkswagen sa recunoasca public ca au gresit, sa explice prin intermediul unor spoturi ce anume au facut si desigur sa plateasca o amenda, a carei suma nu a fost inca specificata.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, o firma de avocatura din aceeasi tara a dat deja in judecata Volkswagen, si le cere nemtilor daune in valoare de 75 de milioane de dolari, inclusiv inlocuirea a 90.000 de vehicule afectate de Dieselgate.

In lumina ultimelor evenimente in care a fost implicat constructorul german, CEO-ul companiei, Matthias Mueller, a tinut sa clarifice unele lucruri in cadrul unei intalniri pe care a avut-o cu jurnalistii la Hamburg.

Mueller a declarat ca Volkswagen va cunoaste primele efecte ale masurilor de redresare, ca si consecinta a Dieselgate, abia in doi sau trei ani. Printre aceste masuri se numara alocarea a nu mai putin de 17,8 miliarde de euro pentru acoperirea costurilor legate de manipularea testelor de poluare, si mai multe proiecte prin care se doreste modernizarea constructorului auto.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 2 Septembrie 2016