Nemtii ingroapa masinile Dacia. Ce spun datele TUV Germania despre fiabilitatea modelelor Duster, Docker si Logan

Nemtii ingroapa masinile Dacia. Ce spun datele TUV Germania despre fiabilitatea modelelor Duster, Docker si Logan
  • Nemtii ingroapa masinile Dacia
  • Ce spun datele TUV Germania despre fiabilitatea modelelor Duster, Docker si Logan
Distribuie pe Facebook

Cele trei vehicule ale producatorului de la Mioveni au parte de companie selecta, acestora alaturandu-li-se nume precum BMW Seria 5 si Seria 6.

Specialistii de la TUV Germania au publicat, pe parcursul zilelor anterioare, o lista a celor mai proaste masini, urmatorul top avand la baza rezultatele a 9.6 milioane de inspectii auto realizate in perioada iulie 2021 - iunie 2022.

La grupa de varsta 2 - 3 ani, clasamentul este deschis de modelul Dacia Logan, cu o rata a defectiunilor de 11.6%, acestuia alaturandu-i-se Dacia Dokker (10.8%), ultima treapta a podiumului revenindu-i duoului format din Volkswagen Sharan si Citroen C3 Aircross, ambele cu o rata a defectiunii de 9.4%.

Urmeaza grupa de varsta 4 - 5 ani, acolo unde prima pozitie ii revine, din nou, unei Dacii, SUVul comercializat de constructorul de la Mioveni sub denumirea de Duster (18.0%) fiind urmat, la mica distanta, de Volkswagen Sharan (17.1%) si, mai mult ori mai putin surprinzator, de BMW Seria 2 Active Tourer (16.7%).

Analiza specialistilor de la TUV Germania continua cu grupa de varsta 6 - 7 ani, care coincide si cu cel mai rusinos rezultat de pana acum pentru Dacia: modelele Duster si Dokker au terminat la egalitate lupta pentru suprematie, cu rata a defectiunii de 24.4%, pe locul doi venind BMW Seria 5 / Seria 6 (23.8%).

Dacia Logan deschide, "datorita" unei rate a defectiunii de circa 32.9%, clasamentul celor mai proaste masini la grupa de varsta 8 - 9 ani, urmatoarele doua pozitii ale podiumului revenindu-le lui Fiat Punto (31.1%) si, din nou, inca o data, unei Dacii, in speta SUVului comercializat sub numele de Duster (28.4%).

In cele din urma, la grupa de varsta 10 - 11 ani, premiant este Renault Clio, cu rata a defectiunilor de 36.4%, urmat indeaproape de un alt Renault, si anume Twingo, cu rata a defectiunilor de 36.4%, lista in cauza incheindu-se, mai mult ori mai putin surprinzator, cu o Dacie: Logan, cu rata a defectiunilor de 35.6%.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Noiembrie 2022