Nemtii nu vand. Grupul Volkswagen ramane intact in urma scandalului Dieselgate

Nemtii nu vand. Grupul Volkswagen ramane intact in urma scandalului Dieselgate
  • Grupul Volkswagen este solid din punct de vedere financiar
  • Nemtii nu vor vinde niciun brand, ca urmare a Dieselgate
  • Declaratiile au fost facute de supervizorul consiliul de administratie
Distribuie pe Facebook

Un oficial al Grupului Volkswagen a declarat recent ca nemtii exclud categoric varianta de a vinde unul sau mai multe branduri pe care le detine, ca urmare a scandalului Dieselgate.

Inceperea scandalului Dieselgate a reprezentat deschiderea Cutiei Pandorei si debutul celei mai negre perioade din istoria constructorului german de automobile. In ciuda sumelor uriase pe care trebuie sa le plateasca sub forma de compensatii, nemtii sustin ca totul decurge conform planului, si cel mai important, ca Grupul ramane intact.

Acesta declaratie vine din partea lui Hans Dieter Poetsch, supervizor in consiliul de administratie al Volkswagen, si desfiinteaza zvonurile aparute in ultimul an, conform carora grupul german ar vinde brandurile de lux Bentley, Lamborghini, si divizia de camioane.

"Grupul Volkswagen este solid din punct de vedere financiar si are multe optiuni de finantare. Si asta fara sa luam masuri extraordinare precum cresterea capitalului. Nu luam asta in considerare in acest moment. De asemenea, nu ne gandim sa vindem parti din brandurile noastre," a sustinut Poetsch.

In ciuda atacurilor din toate partile, constructorul german a reusit sa puna deoparte pana in acest moment 17.8 miliarde de euro, pe care ii va folosi pentru a plati in special compensatiile din Statele Unite.

Herbert Diess, seful marcii germane, declara cu putin timp in urma ca aceasta situatia dificila va mai continua in urmatorii 3-4 ani, dar ca in 2020 compania va renaste si isi va reveni complet dupa scandalul Dieselgate.

Nemtii se vad nevoiti sa construiasca o noua strategie pe termen lung, in care masinile eco reprezinta punctul de maxima importanta. In acest sens, Volkswagen intentioneaza ca in 2020 sa lanseze primul model de sine statator al unei serii electrice, prevestit de conceptul I.D, prezentat la Salonul Auto de la Paris.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 10 Octombrie 2016