Nissan cauta ajutor pe alt continent. Japonezii vor colabora cu Mercedes pentru viitorul model Z

Nissan cauta ajutor pe alt continent. Japonezii vor colabora cu Mercedes pentru viitorul model Z
  • Nissan ar putea colabora cu Mercedes pentru viitorul model Z
  • Asiaticii si-au mai unit fortele cu nemtii in trecut
  • Varful de gama ar urma sa aiba un motor V6 twin-turbo
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, aparute in presa din Japonia, Nissan are toate sansele sa colaboreze cu nemtii de la Mercedes-Benz pentru succesorul sportivei 370Z. Nu ar fi prima data cand Nissan si Mercedes isi unesc fortele pentru dezvoltarea unui model.

Nissan-ul 370Z este fara indoiala unul dintre cele mai neglijate modele din industria auto. Prezentat in urma cu 10 ani, o eternitate in lumea asta, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, sportiva japonezilor a facut cateva valuri la inceput.

Nissan 370Z Nismo

Insa cu timpul, niponii s-au concentrat tot mai multe pe crossovere si SUV-uri, lasand 370Z-ul in plata Domnului. Astfel, acesta a pierdut contactul cu rivalii din segment care au evoluat, iar el a ramas cu acelasi propulsor aspirat natural de 3.7 litri, primind doar cateva editii speciale din cand in cand.

Nissan 370Z Nismo

Potrivit publicatiei japoneze Response, oficialii Nissan vor sa readuca inapoi in lumina reflectoarelor acest model, iar pentru asta se pare ca vor apela la nemtii de la Mercedes-Benz. Teoretic, aceasta decizie nu este atat de surprinzatoare, avand in vedere ca cei doi giganti din industria auto si-au mai unit fortele in trecut.

Nissan 370Z Nismo

Spre exemplu, in cazul lui QX30, care este dezvoltat pe arhitectura Mercedes-ului GLA. Cel mai bun exemplu este insa primul pick-up al nemtilor, noul X-Class, care este de fapt un Nissan Navara cu caroserie si interior de Mercedes.

Nissan 370Z Nismo

Jurnalistii asiatici merg mai departe si sustin ca succesorul lui 370Z va fi disponibil in doua versiuni: intrarea in gama ar urma sa se faca cu un propulsorul turbo de 2.0 litri si patru cilindri in linie, livrat de Mercedes, iar varful de gama va fi reprezentat de unitatea V6 twin-turbo de 3.0 litri, de pe Infiniti-ul Q60.

Nissan 370Z Nismo

In cazul acestuia din urma, agregatul pe benzina dezvolta 300 de cai putere si 406 Nm cuplu. Cel mai probabil, sub capota sportivei, acesta va fi putin revizuit pentru a fi mai performant si mai competitiv, avand in vedere ca rivalii din segment nu sunt de ici de colo.

Nissan 370Z Nismo

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Nissan 370Z Nismo
mai multe