Nissan recupereaza terenul pierdut. Viitorul Z Nismo ar putea avea aproape 500 de cai si tractiune integrala

Nissan recupereaza terenul pierdut. Viitorul Z Nismo ar putea avea aproape 500 de cai si tractiune integrala
  • Viitorul Z Nismo ar putea dispune de tractiune integrala
  • Se vehiculeaza un motor twin-turbo de 3.0 litri
  • Actualul model are 344 de cai dintr-o unitate V6 aspirata
Distribuie pe Facebook

Incep sa apara tot mai multe zvonuri despre succesorul lui 370Z. Daca zilele trecute aflam ca japonezii l-ar putea dezvolta impreuna cu nemtii de la Mercedes, de aceasta data au aparut cateva detalii despre o viitoare versiune Nismo.

Implicarea nemtilor de la Mercedes-Benz in dezvoltarea viitorului model Z este tot mai incerta, in contextul in care publicatia britanica Autocar vine acum cu informatii total diferite si oarecum mai plauzibile.

Nissan 370Z Nismo

Jurnalistii citeaza "reprezentanti de rang inalt de la Nissan" si sustin ca succesorul lui 370Z va imprumuta arhitectura cu tractiune spate, gama de motorizari si instalatia electrica de la viitorul Infiniti Q60.

Nissan 370Z Nismo

Daca aceste zvonuri se adeveresc, inseamna ca cea mai slaba versiune ar trebui sa ascunda sub capota un motor de 2.0 litri turbo, cu patru cilindri in linie. O varianta ceva mai sportiva urmeaza sa fie propulsata de unitatea V6 twin-turbo de 3.0 litri, cu 400 de cai putere, de pe Q60.

Nissan 370Z Nismo

Aceasta din urma s-ar putea regasi si in lista cu specificatii tehnice a varfului de gama Nismo, in cazul caruia ar urma sa dezvolte aproximativ 475 de cai si 610 Nm cuplu. Aceasta putere va fi transmisa catre asfalt prin intermediul unei tractiuni integrale.

Nissan 370Z Nismo

Toate acestea ar insemna o imbunatatire majora, avand in vedere ca modelul actual 370Z Nismo dispune de un motor V6, aspirat-natural, capabil de 344 de cai putere. In aceasta configuratie, sportiva japoneza atinge 100 de km/h in 5.2 secunde.

Nissan 370Z Nismo

Revenind la o posibila alianta cu Mercedes-Benz sau cu un oricare alt producator de automobile, foarte multa lume este de parere ca ar putea fi o miscare inteligenta. Asta pentru ca vanzarile acestor modele din segmentul S sunt intr-o continua scadere, iar in acest fel asiaticii ar mai putea reduce costurile de dezvoltare si de productie.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Nissan 370Z Nismo
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 22 Martie 2018