Noua generatie 1.6 turbo incepe reinoirea motoarelor Opel

Noua generatie 1.6 turbo incepe reinoirea motoarelor Opel
Opel isi reinoieste fundamental gama de motoare. Trei familii de motoare complet noi, benzina si motorina, inlocuiesc protofoliul actual, chiar in miezul lui. Obiectivul este de a devini lider in industrie, nu doar in privinta consumului si emisiilor, ci si prin cuplul si reducerea zgomotului.
Distribuie pe Facebook
Primul motor care va fi introdus este un motor pe benzina supralimentat de 1598 cc, cu patru cilindri cu injectie directa si Start/Stop. Noul motor SIDI (spark ignition direct injection) ECOTEC va fi disponibil in diverse variante de putere si pe mai multe dintre modelele gamei. Productia va incepe la fabrica Szentgotthardt din Ungaria la finalul anului 2012.
Accelerarea lina, forta de tractiune, nivelul redus de zgomot si consumul redus de combustibil au fost principalele obiective. Accentul s-a pus pe cuplu, inginerii reusind sa obtina 187.5 Nm pe litru - un standard pentru motoarele pe benzina produse in volum. Cuplul maxim ajunge pana la 300 Nm, disponibil inca de la 1,700 rpm. Varful de putere de pana la 200 CP se atinge la 4,700 rpm. Comparativ cu predecesorul sau de 1.6 litri supraalimentat, consumul de combustibil si nivelul CO2 au fost reduse cu 13 procente.
"In doar doisprezece luni vom lansa trei generatii de motoare complet noi. Acest lucru arata cat de repede introducem produse noi," spune Karl-Friedrich Stracke, Opel CEO. "Noul nostru motor de 1.6 litri cu injectie directa este un adevarat gigant in ceea ce priveste cuplul. Puterea creste foarte lin si in liniste," explica directorul pentru motoare pe benzina, Thomas Johnen.
Primul motor Opel cu tehnologia cu aprindere prin scanteie cu injectie directa, 114kW/155 CP "2.2 ECOTEC direct" si-a facut debutul pe modelele Opel Signum si Vectra in 2003, urmate de Zafira si Astra. In 2007, GT a oferit primul motor pe benzina supraalimentat cu injectie directa, o unitate 2.0 litri cu 194kW/264 CP. Un an mai tarziu, acest motor este introdus pe Insignia, fiind disponibil pe nava amiral a Opel in doua variante: 162 kW/220 CP si 184kW/250 CP. Noul Astra OPC va fi pus in miscare de cea mai recenta versiune a acestui model, oferind un rezultat de 206kW/280 CP.
Distribuie pe Facebook
mai multe