Noua generatie OPEL CORSA pusa la regim. Cea mai usoara versiune va cantari sub 1000 de kg

Noua generatie OPEL CORSA pusa la regim. Cea mai usoara versiune va cantari sub 1000 de kg
  • Noua generatie Corsa debuteaza la finalul anului
  • Cea mai usoara versiune va cantari mai putin de 1 tona
  • Clientii vor putea opta si pentru o versiune electrica
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a oferit informatii proaspete despre noua generatie Corsa. Clientii vor putea opta inclusiv pentru o varianta electrica, lansarea fiind programata pentru finalul acestui an.

Opel a lansat actuala generatie a modelului Corsa in urma cu cinci ani la Paris si de atunci supermini-ul german s-a descurcat admirabil in fata rivalilor din segment. Acum insa, Opel lucreaza de zor la o noua iteratie care urmeaza sa debuteze la finalul acestui an.

Noul Corsa urmeaza sa fie construit pe arhitectura Common Modular Platform a gigantului PSA Peugeot-Citroen, una dintre noutati fiind faptul ca pentru prima data in istoria acestui model, clientii vor putea opta si pentru o versiune electrica, ca alternativa la Nissan Leaf sau Renault Zoe.

Despre eCorsa nu se stiu prea multe, insa Opel a anuntat anterior ca aceasta va avea o autonomie de pana la 400 de kilometri. Totodata, dintr-o imagine teaser postata recent reiese ca noua generatie Corsa va putea fi echipata in premiera cu noile lumini inteligente IntelliLux LED Matrix.

Noua generatie Opel Corsa

Constructorul din Russelsheim a revenit acum cu noi detalii despre acest model, detalii care aduc in prim plan greutatea masinii. Noul Corsa va masura 4.06 metri, tot ca si pana acum, numai ca masa proprie va scadea considerabil. Mai exact cu 108 kilograme mai putin, comparativ cu generatia actuala.

Concret, cea mai usoara versiune a noii Corsa va cantari doar 980 de kilograme. Opel ne spune si cum a reusit aceasta performanta.

In primul rand s-au folosit oteluri de diferite clase si metode variate de imbinare, astfel ca greutatea caroseriei a scazut cu 40 de kilograme. Inginerii au modificat apoi capota, care este la randul ei cu 2.5 kilograme mai usoara decat inainte, scaunele au intrat si ele la regim (- 5.5 kilograme) iar introducerea motoarelor cu trei cilindri a permis o reducere a masei cu 15 kilograme.

Noua generatie Opel Corsa

Stiind toate acestea, noua Corsa ar trebui, cel putin teoretic, sa fie mai dinamica si, de ce nu, mai rapida. In plus, va avea cu siguranta un consum de combustibil scazut si emisii mai mici.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, noua generatie Opel Corsa este asteptata sa debuteze la finalul acestui an, dar lista de precomenzi se va deschide in aceasta vara.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Aprilie 2019