Noua generatie SKODA OCTAVIA confirmata pentru 2019. Ce se intampla cu blocurile optice duble

Noua generatie SKODA OCTAVIA confirmata pentru 2019. Ce se intampla cu blocurile optice duble
  • Noua generatie Octavia confirmata pentru anul acesta
  • Cel mai probabil va fi lansata la Frankfurt
  • Cehii renunta la blocurile optice duble
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Mlada Boleslav a vorbit recent despre planurile sale in viitorul apropiat, planuri care includ si lansarea unei noi generatii pentru modelul Octavia. Compacta cehilor este cea mai vanduta masina de import in Romania.

Octavia este unul dintre cele mai vandute compacte la nivel mondial si fara indoiala cel mai popular model Skoda. Cea de-a treia generatie, si actuala dealtfel, a fost lansata in 2012 iar in urma cu doi ani cehii au lansat un facelift destul de controversat.

Skoda Octavia facelift

Principalul motiv: blocurile optice duble de pe fata, un artificiu de design pe care toata lumea l-a asociat cu farurile Mercedes-ului E-Class W212. In ciuda discutiilor iscate pe marginea acestui subiect, vanzarile modelului Octavia nu au avut prea mult de suferit.

Skoda Octavia facelift

Se tot vorbeste de o vreme ca Skoda ar lucra la o noua generatie, iar acum a venit si confirmarea ca vom face cunostinta cu ea in perioada urmatoare, cel mai probabil in luna septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Anuntul a fost facut in conferinta anuala in care cehii isi prezinta rezultatele financiare pentru anul anterior.

Skoda Octavia facelift

"Octavia ramane cel mai bine vandut model al nostru. Am vandut 388.000 de unitati in 2018, chiar daca este in al saptelea an de viata. Vom introduce o noua generatie Octavia mai tarziu in acest an, la timp pentru aniversarea de 60 de ani a modelului," a declarat CEO-ul Skoda, Benard Maiher.

Skoda Octavia facelift

Prototipurile au fost surprinse de cateva ori in teste, iar vestea buna este ca brand-ul din Mlada Boleslav renunta la blocurile optice duble. Cat despre design, putem spune doar ca a patra generatie Octavia se va alinia la actualul limbaj de design folosit de Skoda.

Skoda Octavia facelift

In ceea ce priveste gama de motorizari, reprezentantii cehilor au declarat mai demult ca noua Octavia va putea fi comandata in continuare cu unitatea de 1.0 litru si 150 de cai putere. Mai multe voci sustin ca acest propulsor va fi insotit si de un agregat diesel TDI de 1.5 litri, dar si de versiuni mild-hybrid si plug-in hybrid.

Skoda Octavia facelift

Skoda Octavia facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Skoda Octavia facelift
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 22 Martie 2019