Noua harta a soselelor mortii

Noua harta a soselelor mortii
Politia Rutiera a intocmit o noua harta a soselelor mortii. Primul in acest top, atentie, nu este DN1 (Bucuresti-Oradea), ci DN2 (Bucuresti Urziceni-Focsani-Roman-Suceava-Frontiera cu Ucraina). Aici imprudenta, concretizata prin viteza excesiva si depasiri neregulamentare, duce la adevarate carnagii.
Trimite unui prieten
In primele sase luni ale acestui an, pe aceasta sosea s-au produs 96 de accidente grave, soldate cu 52 de morti si 77 de raniti grav. Desi numarul accidentelor este mai mic decat cel de anul trecut, cifra persoanelor care au decedat a ramas aceeasi.

De ce nu mai este DN1 cel mai periculos din tara? Raspunsul oficialilor Politiei Rutiere este unul uimitor: Odata ce ambuteiajele au inceput sa se tina lant, iar soseaua s-a umplut de gropi, DN 1 a fost detronat in acest top al mortii de DN 2 sau E 85, ce leaga Bucurestiul de frontiera cu Ucraina, unde carosabilul este impecabil.

Potrivit statisticilor, locul secund in odiosul clasament este ocupat de DN 6 (Bucuresti-Cenad), unde, anul acesta, s-au inregistrat 82 de accidente rutiere grave, soldate cu 46 de morti, urmat de DN 1 (Cluj-granita cu Ucraina), cu 36 de accidente grave.

Concluzia? Mai in gluma mai in serios nu va duceti inspre Ucraina.

Cauzele?

Principalele cauze ale accidentelor produse pe cele trei drumuri sunt neatentia soferilor, viteza excesiva, depasirile neregulamentare si oboseala. In multe cazuri insa, vinovati sunt si pietonii care traverseaza pe unde apuca.

Aceleasi statistici ofera si conditiile ideale pentru producerea unui accident grav: cei cu masini puternice, care ruleaza cu peste 100 de kilometri/ora, in fiecare marti, vineri si sambata, intre orele 11.00 si 18.00.

Peste toate acestea, exista multe alte zone periculoase. Astfel, pentru DN 2 este bine sa nu accelerati peste limita permisa si sa nu intrati in depasiri neregulamentare la km 12 (in judetul Ilfov), intre kilometrii 106-110 si la km 131 (judetul Buzau), intre kilometrii 174 si 179 (judetul Vrancea) si intre kilometrii 294 si 298 (in judetul Bacau). Pe DN 6, foarte nefasti sunt km 12 (judetul Ilfov), dar si km 188 (judetul Dolj). In ceea ce priveste DN 1C, atentie mare la km 2 (Cluj), dar si la km 137 (judetul Mures).

Pe perioada verii, vor fi amplasate radare - cate doua sau trei, pe ambele sensuri ale drumului national, pe un tronson de cativa kilometri, in principal in zonele periculoase, in zilele si in intervalele orare in care se produc cele mai multe accidente rutiere grave. Cei care incalca regulile nu doar ca vor fi trasi pe dreapta si sanctionati, dar vor avea parte si de lectii suplimentare de legislatie rutiera. De altfel, toti soferii care tranziteaza aceste drumuri vor fi avertizati asupra riscurilor pe care le implica incalcarea regulilor de circulatie, au precizat politistii.

Si in rest, atentie sporita peste tot....plus o harta a acestor trasee periculoase si o statistica a numarului incidentelor petrecute pe soselele in cauza.



Trimite unui prieten
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 16 Iulie 2009