Noul motor Opel turbo diesel va fi lansat in primavara lui 2013

Noul motor Opel turbo diesel va fi lansat in primavara lui 2013
Noul CDTI ECOTEC, care urmeaza sa fie produs la uzina Szegetgotthard din Ungaria, are o capacitate cilindrica de 1,6 litri, patru pistoane si va fi disponibil in mai multe variante de putere. De proiectarea lui s-a ocupat o echipa de ingineri italieni, germani si americani. Despre CDTI ECOTE, cei de la Opel spun ca este primul motor diesel Opel care indeplineste cerintele viitorului standard de emisii Euro 6.
Distribuie pe Facebook

"Principalele obiective urmarite in timpul proiectarii au fost reducerea nivelului de zgomot, vibratiilor si duritatii, asigurarea de valori ridicate pentru putere si cuplu si consum scazut de carburant. Initial, valorile maxime ale puterii si cuplului au crescut fata de motorul de 1,7 litri la 136 cai putere, respectiv 320 Nm, iar consumul de carburant a fost redus cu pana la 10% fata de motoarele diesel de 2 litri ce dezvolta o putere similara", se arata intr-un comunicat Opel.

Tot la uzina din Ungaria, Opel urmeaza sa produca si SIDI ECOTEC, un nou motor pe benzina cu injectie directa si capacitate cilindrica de 1,6 litri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Ianuarie 2013