Noul Range Rover Hybrid a plecat pe Drumul Matasii

Noul Range Rover Hybrid a plecat pe Drumul Matasii
  • Noile Range Rover hibrid au pornit intr-o expeditie ce leaga Anglia de India
  • Calatoria se intinde pe 53 de zile si aduna un total de aproximativ 16.000 km
  • SUV-ul britanic se bucura de un V6 diesel de 3.0 litri si un motor electric de 35 kW
Distribuie pe Facebook

Land Rover vine la Frankfurt cu doua versiuni hibrid ale modelelor Range Rover si Range Rover Sport. Pana atunci insa, producatorul britanic porneste intr-o expeditie cu aceasta gama, pe un traseu de 16.000 de km pe care l-a numit "Drumul Matasii 2013".

Cele trei modele Range Rover Hybrid vor fi puse la grea incercare in aceasta expeditie, care a inceput pe 22 august. Ele au plecat din orasul-mama Solihull, Anglia, si sunt programate sa ajunga in orasul indian Mumbai, la sediul companiei Tata Motors, cea care detine marca britanica, pe 15 octombrie anul acesta. In cele 53 de zile cat dureaza calatoria, SUV-urile hibrid vor trebui sa isi demonstreze eficienta pe parcursul diferitelor tipuri de drum intalnite (asfalt, macadam etc). Traseul ales nu este unul intamplator, "Drumul Matasii" fiind o ruta comerciala istorica ce lega Asia de Vest, de Sud si de Est de Europa.

Potrivit Land Rover, modelele vor trece prin Franta, Belgia, Germania, Polonia, Ucraina, Rusia, Uzbekistan, Kirghistan, China, Nepal si India.

Noul Range Rover Hybrid a plecat pe Drumul Matasii

"Suntem incantati de progresul de pana acum, insa partea de drum din Europa este cea mai usoara din aceasta expeditie intrucat are drumuri bune, ceea ce ne-a permis sa folosim intr-un mod foarte efecient sistemul hibrid, cu precadere in zonele urbane. Pe masura ce expeditia se indreapta catre Europa de Est si de acolo mai departe, pe parcursul saptamanii viitoare, ne asteptam ca drumul sa se inrautateasca si astfel sa putem folosi cu adevarat capacitatea fara cusur a sistemului Range Rover Hybrid", a declarat britanicul Dougie Dale, liderul expeditiei.

Asa cum 4Tuning a scris zilele trecute, propulsia noilor SUV-uri se bazeaza pe puterea oferita de motorul TDI SDV6 de 3.0 litri, combinata cu cea a unuia electric de 35 kW / 47 de cai putere. Astfel, motorul beneficiaza de un total de 340 de cai putere, accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 6.9 secunde si are un consum de 6.4 litri / 100 de km. Land Rover va incepe sa preia comenzi pentru noile sale SUV-uri hibrid imediat dupa Salonul Auto de la Frankfurt. Tot atunci vor fi cunoscute si preturile.

Noul Range Rover Hybrid a plecat pe Drumul Matasii

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Noul Range Rover Hybrid a plecat pe Drumul Matasii
mai multe