Noul Suzuki Jimny a avut viata scurta in Europa. Scenariul de care fanii nici nu vor sa auda

Noul Suzuki Jimny a avut viata scurta in Europa. Scenariul de care fanii nici nu vor sa auda
  • Jimny ar putea fi retras in 2021 din Europa
  • De vina ar fi emisiile mult prea drastice pentru emisii
  • Ar putea fi totusi disponibila o versiune comerciala
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii aparute in presa, Suzuki Jimny ar putea sa nu mai fie disponibil in Europa de la anul. SUV-ul nipon nu ar respecta normele drastice de emisii care intra in vigoare in 2021.

Dupa mult timp in care s-a discutat de o noua generatie Jimny, primele imagini oficiale cu aceasta au fost publicate online in vara anului 2018.

SUV-ul de la Suzuki a aparut in fata tuturor cu o caroserie patratoasa, care ne aduce aminte de generatiile anterioare LJ si SJ, iar unii au mers si mai departe spunand ca noul Jimny arata ca un mini G-Class.

Suzuki Jimny

Micutul off-roader a fost primit insa cu foarte mult entuziasm, in mare parte datorita abilitatilor pe care le are pe teren accidentat si nu pentru ca ar avea performante impresionante pe sosea. Pana la urma cel mai mare motor cu care il poti echipa este un 1.5 litri, aspirat natural, cu 100 de cai putere.

Suzuki Jimny

Chiar si asa, propulsorul cu patru cilindri in linie este destul de "nociv" atunci cand vine vorba despre emisii, motiv pentru care cei de la Autocar India sustin ca Suzuki Jimny va fi retras din Europa in 2021.

Asta pentru ca tot atunci vor intra in vigoare standarde mai drastice pentru emisii in UE.

Suzuki Jimny

Insa aceeasi sursa mai sustine ca de fapt va fi restrasa versiunea de pasageri, europenilor urmand sa le fie pusa la dispozitie o varianta comerciala, cu cateva schimbari la interior, inclusiv lipsa unei banchete. De ce? Pentru ca vehiculele comerciale nu se supun acelorasi reguli (dpdv al emisiilor) ca si cele de pasageri.

Suzuki Jimny

Exista si posibilitatea ca pe viitor Jimny sa primeasca o noua motorizare care sa respecte standardele impuse de UE, si astfel sa reapara o versiune "normala", insa pana la aparitia unor detalii oficiale nu putem sti sigur ce se va intampla.

Suzuki Jimny

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Suzuki Jimny
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Ianuarie 2020