O avalansa de modele M. BMW intentioneaza sa lanseze 26 de modele de performanta pana in 2021

O avalansa de modele M. BMW intentioneaza sa lanseze 26 de modele de performanta pana in 2021
  • BMW pregateste o avalansa de modele M si M Performance
  • Pana in 2021 vor exista 26 de astfel de modele
  • Piesa centrala este noua generatie M3
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, constructorul bavarez de automobile se pregateste de cel mai indraznet program de improspatare a gamei din istoria sa. Pana in 2021, nemtii intentioneaza sa lanseze nu mai putin de 26 de modele M si M Performance.

Cum ar zice romanul, nemtii de la BMW au viitorul asigurat. Brand-ul din Munchen si-a exprimat cu ceva timp in urma intentia de a lansa pe piata 25 de modele electrificate pana in 2025, iar acum mai multe surse sustin ca bavarezii se pregatesc sa anunte cel mai indraznet program de improspatare a gamei din istoria lor.

BMW Seria 8 Concept

Mai exact, pana la finalul anului 2020, BMW vrea sa dezvolte 26 de modele de performanta, dintre care 11 M-uri pur-sange si 15 variante M Performance ale modelelor actuale. In plus, nemtii vor sa vanda mai mult de 100.000 de unitati anual.

BMW Seria 8 Concept

Primul dintre acestea va fi noul M8, pe care-l asteptam pe parcursul anului viitor, insa potrivit britanicilor de la Autocar, piesa centrala in jurul careia sa invarte acest plan este noua generatie M3 care ar urma sa fie lansata in 2019 cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

BMW Seria 8 Concept

Desi nu au fost confirmate oficial, mai multe voci sustin ca sedan-ul de performanta va fi dezvoltat pe platforma modulara CLAR si va beneficia de mai multe elemente din aluminiu, otel sau fibra de carbon, care sa contribuie la scaderea greutatii totale.

BMW Seria 8 Concept

O veste buna pentru cei care se temeau ca noul M3 va fi electrificat este ca pana la urma noua generatie ar putea fi propulsata de un motor twin-turbo de 3.0 litri conventional. Puterea ar urma sa urce la aproximativ 465 de cai, iar ca si transmisie, nemtii vor oferi atat una manuala cu sase trepte cat si una automata cu opt.

BMW Seria 8 Concept

In ceea ce priveste tractiunea, parerile sunt impartite. Unii spun ca sedan-ul va beneficia de noua tractiune integrala inteligenta a lui M5, care asa cum bine stim poate transmite la o adica toata puterea puntii spate. Altii desfiinteaza acest zvon, sustinand ca aceasta tehnologie s-ar dovedi prea scumpa pentru un M3 si ca acesta va oferi in continuare o tractiune spate.

BMW Seria 8 Concept

Lista completa cu modele este deocamdata necunoscuta, insa publicatia amintita mai sus dezvaluie ca printre acestea s-ar afla un X3 M, un X4 M sau un Z4 M, dar si versiuni M Performance ale Seriei 3 si 4, X2 sau viitorul SUV X7.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze BMW Seria 8 Concept
mai multe