O companie a Mitsubishi Motors da dovada de umanitate. "Faith in humanity restored"

O companie a Mitsubishi Motors da dovada de umanitate. "Faith in humanity restored"
  • O companie a Mitsubishi motors isi va cere scuze si va plati 56 de milioane de dolari victimelor
  • Aproximativ 40.000 de oameni au fost fortati de aceasta companie sa lucreze in conditii inumane in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial
  • Intelegerea a fost semnata la Beijing
Distribuie pe Facebook

Mitsubishi Materials, o companie subsidiara constructorului japonez de automobile, a declarat ca isi va cere scuze public si va oferi compensatii in cuantum de 56 de milioane de dolari celor care au fost fortati sa munceasca in conditii inumane in minele de carbune, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, sau familiilor lor, daca acestia nu mai sunt in viata.

Intre anii 1943 si 1945, lumea se afla in plin razboi. Europa, si nu numai, era maturata de forta impresionanta a lui Hitler, oamenii mureau pe capete, iar resursele naturale se consumau intr-un ritm alarmant.

In aceasta perioada, compania subsidiara Mitsubishi, a fortat 40.000 de oameni sa munceasca in conditii inumane. Aproximativ 7000 de oameni au murit in acele mine de carbune din cauza conditiilor de lucru iar altii de malnutritie.

Pentru a-si arata compasiunea fata de supravietuitori si de familiile celor care azi nu mai sunt in viata, compania s-a angajat sa plateasca fiecaruia 15.000 de dolari, si sa isi ceara scuze public.

Mai mult de atat, Mitsubishi Materials a declarat ca va incerca sa caute pana si ultimul supravietuitor si va construi, deasemenea, monumente inchinate acestora pe locul fostelor mine.

"Am ajuns la concluzia ca le vom cere scuze victimelor si le vom oferi bani ca o dovada a regretului nostru," a declarat un purtator de cuvant al comapaniei.

Intelegerea a fost deja semnata la Beijing cu trei supravietuitori care reprezentau miile de oameni in cauza, si care au declarat ca aceasta este o victorie in lupta lor cu acele companii japoneze care au recurs la astfel de practici inumane.

Desi multi au privit cu ochi buni aceasta decizie, au fost si voci care au declarat ca Mitsubishi Materials au facut aceste plati in locul unor compensatii oficiale oferite de guvernul Japonez, care a insistat ca toate platile reparatorii au fost facute in cadrul tratatelor semnate dupa razboi.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 3 Iunie 2016