O mare companie auto arunca bomba: "Nu vom mai lansa o alta masina diesel"

O mare companie auto arunca bomba: "Nu vom mai lansa o alta masina diesel"
Zilele motorului diesel sunt numarate. O demonstreaza inclusiv declaratia recenta a unuia dintre cei mai puternici oameni din industria auto, Didier Leroy.
Distribuie pe Facebook

Celebrul scandal Dieselgate a schimbat complet perceptia publicului asupra motorului diesel. Nu doar clientii si autoritatile i-au pus insa gand rau propulsorului pe motorina, ci si... marile companii din industria auto.

Intr-un interviu acordat publicatiei Autocar, vice-presedintele executiv al Toyota a declarat ca marca japoneza nu va mai lansa o alta masina diesel. Didier Leroy a tinut sa sublinieze ca aceasta este doar opinia sa, si nu a companiei.

Afirmatiile oficialului Toyota vin in contextul succesului inregistrat de modelul C-HR. Chiar daca nu este disponibil si alaturi de un propulsor pe motorina, crossover-ului marcii japoneze se vinde ca paine calda.

Potrivit datelor furnizate de JATO, cererea crescuta pentru modelul C-HR au facut ca 30% din masinile vandute de Toyota sa fie SUV-uri. Procentajul este valabil pentru automobilele comercializate de compania japoneza in Europa anului 2017.

Toyota nu este singura marca auto care i-a pus gand rau motorului diesel. La sfarsitul acestei primaveri, seful companiei Volvo anunta ca suedezii nu vor mai dezvolta o noua generatie de propulsoare pe motorina.

"Din perspectiva curenta, nu vom mai dezvolta nicio generatie noua de motoare diesel", spunea pe-atunci Hakan Samuelsson. Decizia Volvo vine in contextul in care autoritatile pregatesc standarde pentru emisii mult mai restrictive.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 Octombrie 2017