O noua bucata de drum expres va fi data anul acesta in folosinta

O noua bucata de drum expres va fi data anul acesta in folosinta
Este vorba, mai exact, despre Tronsonul 3 al DEx 12, stadiul fizic al lucrarilor apropiindu-se de 90%.
Distribuie pe Facebook

O noua bucata de drum expres va fi data anul acesta in folosinta. Conform lui Sorin Grindeanu, care a facut o vizita de lucru pe santierele DEx 12, lucrarile la Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova Pitesti au ajuns deja la un stadiu fizic de 86%.

"Am verificat astazi situatia lucrarilor de pe santierele Drumului Expres Craiova - Pitesti (DEx 12) (...). Cel mai avansat este Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova Pitesti, care anul acesta poate fi dat in circulatie. Sunt 31,75 km care se vor adauga celor 39,85 km ai Tronsonului 2, pe care se circula inca de anul trecut. Constructorul roman este bine mobilizat si a ajuns deja la un stadiu fizic de 86%", a spus Ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a precizat si ca lucrarile la Tronsonul 4 evolueaza bine: "Si lucrarile de pe Tronsonul 4 evolueaza bine, iar stadiul fizic si se apropie de 50%. Finalizarea lucrarilor si deschiderea circulatiei pe acest tronson este posibila in 2024".

De asemenea, "pe Tronsonul 1 al Drumului expres Craiova - Pitesti, constructorul turc a demarat lucrarile organizatorice in vederea finalizarii constructiei celor 17,7 km (Craiova - Robanesti). Termenul contractual este de 18 luni, dar antreprenorul si-a asumat o buna mobilizare si finalizarea lucrarilor pana la sfarsitul anului viitor. Daca se mentine ritmul actual de lucru, la finalul anului 2024 vom putea circula pe toti cei 121 km ai Drumului Expres Craiova - Pitesti", potrivit Ministrul Transporturilor.

In schimb, acesta s-a declarat nemultumit de modul in care se desfasoara lucrarile de pe santierul Variantei Ocolitoare Craiova Sud (DN56- DN55- DN6). "Din pacate, nu pot sa am cuvinte de apreciere pentru lucrarile de pe santierul Variantei Ocolitoare Craiova Sud (DN56- DN55- DN6). Antreprenorul italian este in intarziere si este slab mobilizat, iar lucrarile sunt la un stadiu fizic de doar 52%, desi acestea aveau termen contractual de finalizare anul 2023!" Prin urmare, Sorin Grindeanu a atras atentia constructorului ca "trebuie sa se mobilizeze urgent si sa finalizeze constructia celor 9,8 km ai centurii sud cat mai repede". "In caz contrar, pe langa penalitatile aplicate pentru nerespectarea termenelor contractuale, se poate ajunge la reziliere si la interzicerea participarii la viitoare licitatii", a mai spus Ministrul Transporturilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 10 Noiembrie 2023