O organizatie de mediu sare la gatul BMW: "320d are emisii de 7,2 ori mai mari decat limita legala!"

O organizatie de mediu sare la gatul BMW: "320d are emisii de 7,2 ori mai mari decat limita legala!"
  • Acuzatiile vin din partea organizatiei de mediu DUH
  • Emisiile modelului 320d sunt peste limitele legale
  • BMW
Distribuie pe Facebook

O organizatie importanta de mediu din Germania ii acuza pe nemtii de la BMW ca folosesc un dispozitiv care trucheaza emisiile lui Seria 3. Reprezentantii acesteia sustin ca au efectuat mai multe teste care sa demonstreze acest lucru.

Standardele de emisii tot mai drastice ii obliga pe marii constructori de automobile sa ia masuri suplimentare pentru a-si face produsele mai prietenoase cu mediul. In timp ce acestia investesc sume uriase in dezvoltarea de tehnologii care sa scada emisiile masinilor lor, unii sunt de parere ca brand-urile auto folosesc metode ilegale ca sa se incadreze in limite.

BMW 335d xDrive M Sport

Cea mai recenta acuzatie vine din partea organizatiei de mediu DUH din Germania, care sustine ca BMW foloseste un dispozitiv care trucheaza emisiile Seriei 3 diesel cu motor de 2.0 litri, sau in limbaj popular 320d.

BMW 335d xDrive M Sport

Oficialii acesteia sustin ca in urma unor teste realizate pe sosea a reiesit ca masina a emis de 2,6 ori mai mult oxid de azot decat limita de 80 de miligrame pe kilometru, iar cand viteza a fost crescuta cu 10 km/h, cantitatea de emisii a fost de 7,2 ori mai mare decat valoarea legala.

Ciudat este faptul ca atunci cand au testat masina in laborator, rezultatele au fost in intregime sub limita admisa. Specialistii sunt de parere ca "Rezultatele ofera semne foarte clare ale utilizarii unor dispozitive ilegale."

BMW 335d xDrive M Sport

Reactiile din partea constructorului bavarez de automobile nu au incetat sa apara. Intr-un comunicat de presa publicat in urma cu putin timp, BMW sustine ca "Nu exista activitati sau modificari tehnice care sa afecteze modul de testare pentru masurarea emisiilor. Asta inseamna ca sistemele noastre pentru evacuare sunt active atat pe bancul de teste, cat si in practica."

BMW 335d xDrive M Sport

Chiar si asa, organizatia de mediu mentionata mai sus a cerut deja Ministerului Transporturilor din Germania sa solicite un recall pentru modelele afectate, in cazul in care aceste acuzatii se dovedesc a fi adevarate.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Decembrie 2017