Oficial Volkswagen arestat in Statele Unite

Oficial Volkswagen arestat in Statele Unite
  • Un director Volkswagen a fost arestat in SUA
  • Acesta este acuzat de FBI de frauda si conspiratie impotriva statului american
  • Nemtii au refuzat sa comenteze in mod direct
Distribuie pe Facebook

Seful departamentului de reglementare legala din cadrul Volkswagen a fost arestat in Statele Unite ale Americii de catre FBI sub acuzatia de frauda si conspiratie impotriva statului american.

Fara doar si poate, Dieselgate este unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria automobilistica moderna. Chiar daca a izbucnit in urma cu mai bine de un an de zile, consecintele sale pot fi resimtite chiar si in ziua de azi.

Dupa ce unul dintre directorii diviziei din Coreea de Sud a fost condamnat la inchisoare pentru 18 luni, un alt oficial de rang inalt al constructorului german de automobile a fost acum arestat de autoritatile din SUA.

Oliver Schmidt, directorul biroului de reglementare legala intre 2014 si 2015, tocmai a fost retinut de FBI, sub acuzatia de frauda si conspiratie impotriva statului american. Potrivit unui raport al federalilor, imediat dupa aparitia primelor dovezi ca nemtii triseaza testele de emisii, Schmidt l-a intrebat pe un alt oficial Volkswagen prin intermediul unui e-mail daca vor recunoaste ca au falsificat testele.

"In primul rand ar trebui sa decidem daca suntem onesti. Daca nu suntem cinstiti, totul ramane la fel ca pana acum," ar fi scris acesta in respectivul mail.

La randul sau, FBI precizeaza ca "In vara anului 2015, Schmidt a indus in eroare oficialii de reglementare ai Statelor Unite prin oferirea unor motive, altele decat cele ca Volkswagen a trisat intentionat testele de emisii din SUA, pentru ca Volkswagen sa poata sa vanda in continuare masini diesel in Statele Unite."

Oficialii constructorului german de automobile nu au reactionat direct nici pana in acest moment, insa au afirmat ca vor continua sa coopereze cu autoritatile americane in vederea rezvolvarii problemelor care le-au mai ramas in SUA.

Distribuie pe Facebook
mai multe