Omul care a proiectat cea mai rapida masina din lume pleaca la Volkswagen pentru a dezvolta masini ieftine, pe buzunarul tuturor

Omul care a proiectat cea mai rapida masina din lume pleaca la Volkswagen pentru a dezvolta masini ieftine, pe buzunarul tuturor
  • Omul care a proiectat cea mai rapida masina de serie din toate timpurile va avea, curand, o noua misiune
  • Acesta va trebui sa puna umarul la dezvoltarea masinilor ieftine din portofoliul companiei Volkswagen
Distribuie pe Facebook

Omul care a proiectat cea mai rapida masina de serie din toate timpurile va avea, curand, o noua misiune. Acesta va trebui sa puna umarul la dezvoltarea masinilor ieftine din portofoliul companiei Volkswagen.

Stefan Ellrott este omul din spatele celei mai rapide masini din lume: Chiron Super Sport 300+. Ca sef al departamentului de dezvoltare tehnica de la Bugatti, acesta s-a mai implicat si in proiectele cunoscute astazi sub numele de Divo, Centodieci si, nu in ultimul rand, Bolide.

De luna viitoare insa, Stefan Ellrott va renunta la functia din cadrul companiei din Molsheim si se va muta la Volkswagen, unde va ocupa pozitia de Chief Technology Officer pentru masinile de clasa compacta, potrivit primelor informatii oficiale.

Prototip Bugatti Chiron Super Sport

"In ultimii patru ani, eu si echipa mea am impins limitele a ceea ce se poate realiza, din punct de vedere tehnic, la Bugatti.", a declarat oficialul. "Din perspectiva inginerului, fiecare supermasina are provocarile ei.", a explicat omul din spatele celei mai rapide masini din lume, printre altele.

Stefan Ellrott a tinut inclusiv sa-si argumenteze afirmatiile facute anterior: "Cu Divo am reinterpretat conceptul de coachbuilding modern. Cu Chiron Super Sport 300+ am devenit primul producator care reuseste sa depaseasca pragul de 300 de mile pe ora.

Bolide este cel mai agresiv Bugatti din era moderna cu raportul sau putere / masa de 0.67 kg per CP.", a incheiat viitorul fost sef al departamentului de dezvoltare tehnica al companiei din Molsheim, al carui loc va fi luat de actualul sef al departamentului de dezvoltare sisteme de propulsie.

Distribuie pe Facebook
mai multe