Opel invie emblema GSi pentru un hot-hatch de 250 de cai putere. Cand va fi lansat

Opel invie emblema GSi pentru un hot-hatch de 250 de cai putere. Cand va fi lansat
  • Opel invie emblema GSi
  • Aceasta a fost folosita in trecut pentru modelele sportive
  • De aceasta data ar putea fi utilizata de un hot-hatch
Distribuie pe Facebook

Judecand dupa cea mai recenta imagine postata de nemtii din Russelsheim, emblema GSi se intoarce in industria auto. Modelul pe care o vom regasi este deocamdata un mister, insa stim ca va debuta cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Constructorul german de automobile a folosit in trecut denumirea "GSi" pentru cateva modele sportive care au ramas in istorie. Ne referim aici la Kadett sau Astra, care veneau in compania unui propulsor de 2.0 litri, cu 16 valve.

Opel Astra F si Kadett GSi

In ciuda popularitatii, aceasta emblema a disparut din peisaj in ultimii ani, dar acum se pare ca Opel intentioneaza sa o scoata din nou la lumina. Nemtii au anuntat acest lucru printr-o imagine postata pe internet cu putin timp in urma, insa nu au mai multe detalii despre ce model ar urma sa o poarte.

Opel Astra F si Kadett GSi

Stim doar ca acesta va debuta in premiera cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie. Daca ar fi sa ne luam dupa speculatii, cele mai multe vorbesc despre un posibil Astra GSi. Acesta ar urma sa fie asadar un hot-hatch, care sa se bata cu Ford Focus ST, Volkswagen Golf GTI, Honda Civic Type R sau proaspatul Hyundai i30 N.

Opel Astra F si Kadett GSi

Capitolul tehnic este un mister si mai mare, insa pentru a se putea impune in segmentul destul de competitiv de care vorbeam mai sus, trebuie sa vina cu un pachet atragator. Din nou, zvonurile vorbesc despre o unitate in patru cilindri, cel mai probabil turbo, care sa trimita puntii fata undeva in jurul a 250 de cai putere.

Opel Astra F si Kadett GSi

Constructorul din Russelsheim a fost tot mai prezent in ultima perioada, iar de cand a fost preluat de gigantul francez PSA Peugeot Citroen totul pare ca merge ca pe roate. Recent, cel mai bine vandut model al nemtilor, si anume Astra, a castigat Green Mobility Trophy 2017 si a fost desemnat "Cel mai economic autovehicul diesel."

Opel Astra F si Kadett GSi

Motorizarea premianta este desigur cea de 1.6 litri CDTI, de 110 cai putere, care promite un consum mixt de numai 3,4l/100 de kilometri, conform NEDC.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Opel Astra F si Kadett GSi
mai multe