Opel pregateste un Astra OPC cu motor de 1.6 litri si 300 de cai putere

Opel pregateste un Astra OPC cu motor de 1.6 litri si 300 de cai putere
  • Opel lucreaza la un Astra OPC
  • Acesta ar scoate 300 de cai dintr-un motor de 1.6 litri
  • Ar urma sa-l prezinte la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente zvonuri, constructorul german de automobile lucreaza momentan la un Astra OPC care sa rivalizeze cu Volkswagen-ul Golf R. Acesta ar urma sa aiba in jur de 300 de cai putere.

Dupa o procedura complexa care a durat mai bine de cinci luni, brand-ul din Russelsheim a intrat in familia gigantului francez PSA Peugeot Citroen. Insa articolul de azi nu are nicio legatura cu acest subiect, ci se refera la un zvon care tocmai a inundat internetul si a aprins imaginatia fanilor.

Opel Astra OPC Line Sport

Publicatia germana Auto Bild sustine ca Opel intentioneaza sa atace segmentul hot-hatch-urilor cu un Astra OPC de aproximativ 300 de cai putere. Provocarea este ca inginerii vor sa stoarca aceasta valoare dintr-un motor de 1.6 litri, turbo, la fel cum au facut si francezii de la Peugeot in cazul lui 308 GTi.

Opel Astra OPC Line Sport

Desi le-ar fi mult mai usor sa scoata aceasta putere dintr-o unitate de 2.0 litri, locul mult prea ingust de sub capota actualei generatii Astra ii forteaza pe nemti sa caute solutii alternative.

Opel Astra OPC Line Sport

In cazul in care un astfel de model se va regasi in gama Opel, acesta ar putea fi disponibil numai intr-o configuratie de caroserie cu cinci usi, tractiune fata si transmisie manuala cu sase viteze.

Opel Astra OPC Line Sport

Pe de-o parte ar fi foarte interesant sa avem un Astra cu o asemenea configuratie, insa pe de alta parte ar cam trebui sa ne gandim la faptul ca aceasta ar putea fi doar o simpla speculatie. Mai ales ca inainte de lansarea noului Insignia GSi, toate ipotezele indicau ca aceasta denumire va fi reinviata de un nou hot-hatch, si nu de un sedan in toata regula.

Opel Astra OPC Line Sport

Jurnalistii germani mai sustin ca brand-ul din Russelsheim va prezenta acest Astra OPC cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie, asa ca trebuie sa mai avem putina rabdare pentru a sti daca sa ne bucuram sau nu.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Opel Astra OPC Line Sport
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 4 August 2017