Or fi ele rezistente, dar se mai si strica. VOLVO anunta cel mai mare recall din istoria brand-ului

Or fi ele rezistente, dar se mai si strica. VOLVO anunta cel mai mare recall din istoria brand-ului
  • Cel mai mare recall din istoria Volvo
  • 2.2 milioane de vehicule afectate
  • Costurile vor fi suportate de producator
Distribuie pe Facebook

Constructorul suedez de automobile recheama in service 2.2 milioane de vehicule la nivel global. Este cel mai mare recall din istoria Volvo.

Recall-ul este modalitatea prin care producatorii remediaza o problema aparuta la un model de serie dupa punerea acestuia in vanzare. Este o practica destul de obisnuita, nedorita desigur, la care apeleaza chiar si constructorii renumiti pentru masinile "indestructibile" pe care le lanseaza.

Volvo a anuntat acum cel mai mare recall din istoria brand-ului: 2.2 milioane de vehicule, produse la nivel mondial intre anii 2006 si 2019, urmeaza sa fie acum rechemate in service din cauza unei probleme descoperite la centurile de siguranta din fata.

"Problema este legata de un cablu de otel conectat la centurile de siguranta din partea din fata. In circumstante rare sau in urma actiunilor utilizatorilor, cablul se poate deteriora pe parcursul anilor. Acest lucru ar putea produce daune cablului, ceea ce ar rezulta intr-o reducere a functiei centurilor de siguranta," se arata intr-un comunicat de presa.

Sunt afectate de aceasta probleme modele precum S60, V60, V60 CC, XC60, V70, XC70 sau S80.

Potrivit celor de la Automotive News, circa 412.000 de vehicule sunt din Suedia iar 308.000 din Statele Unite ale Americii.

Asa cum era de asteptat, toate costurile sunt suportate de producator. In perioada urmatoare, Volvo va informa proprietarii vehiculelor afectate de recall iar, la randul lor, acestia vor trebui sa ia legatura cu propriul dealer Volvo pentru a stabili o programare la service.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 3 Iulie 2020