Or fi rezistente ca un tanc, dar se mai si strica. VOLVO recheama in service peste 700.000 de masini

Or fi rezistente ca un tanc, dar se mai si strica. VOLVO recheama in service peste 700.000 de masini
  • Volvo rechema in service peste 730.000 de masini
  • De vina ar fi un senzor al sistemului de franare de urgenta
  • Sesizarea a fost facuta de agentia daneza FDM
Distribuie pe Facebook

Dupa o sesizare facuta de agentia daneza FDM, constructorul suedez de automobile a anuntat un recall care afecteaza peste 700.000 de masini. Pana acum nu s-au inregistrat, din fericire, incidente sau victime.

Modelele Volvo de ultima generatie au fost laudate de toata lumea, inclusiv de specialistii Euro NCAP, pentru siguranta pe care o ofera si mai ales pentru sistemele de asistenta disponibile inca din standard.

Numai ca, oricat de buna ar fi, tehnologia mai da si chix din cand in cand.

Asociatia daneza FDM a testat recent un Volvo XC60 si a observat frana de urgenta a masinii nu a functionat corespunzator atunci cand SUV-ul a intampinat un obstacol. Danezii au facut o sesizare iar Volvo a demarat o serie de verificari interne pentru a vedea daca, intr-adevar, exista o problema sau a fost vorba doar despre un caz izolat.

In urma investigatiilor a reiesit ca sistemul Autonomous Emergency Braking (AEB) nu functioneaza corespunzator din cauza unui senzor iar pentru a remedia problema Volvo a anuntat ca va rechema in service circa 736.000 de unitati.

Sunt afectate toate modelele din gama, asamblate incepand cu data de 21 ianuarie 2019. Din fericire, pana acum nu au fost inregistrate incidente sau victime din aceasta cauza.

Constructorul din Goteborg isi asigura clientii ca sistemul de franare al masinilor este complet functional si ca softul AEB va fi actualizat in lunile urmatoare.

"Sistemul de asistenta - menit sa franeze automat atunci cand masina este intr-o situatie de coliziune iminenta - ar putea sa nu functioneze in anumite conditii si la anumite temperaturi," sustin reprezentantii Volvo.

Distribuie pe Facebook
mai multe