Papamobil made in Pitesti. Cum arata DUSTER-ul pe care il va folosi Suveranul Pontif in Romania

Papamobil made in Pitesti. Cum arata DUSTER-ul pe care il va folosi Suveranul Pontif  in Romania
  • Va folosi un Duster conceput special pentru acest eveniment
  • Este o traditie sa foloseasca masini de productie autohtona
  • Vizita Papei in Romania va dura trei zile
Distribuie pe Facebook

Papa Francisc va folosi pentru vizita oficiala pe care urmeaza sa o faca in Romania un autoturism Dacia Duster conceput special pentru acest eveniment de uzina de la Mioveni si echipa Serviciului de Protectie si Paza.

Papa Francisc este deja in drum spre Romania, acolo unde este asteptat sa aterizeze in jurul orei 11:30. Conform traditiei, in orice tara calatoreste, Suveranul Pontif foloseste (acolo unde este posibil) o masina de productie autohtona, care se transforma astfel in asa-numitul papamobil.

Asadar, cat timp va vizita tara noastra, Papa va folosi o Dacia Duster conceputa special pentru acest eveniment de catre uzina Dacia in colaborare cu Serviciul de Protectie si Paza. Potrivit Digi24, capul Bisericii Catolice a vazut deja masina si a agreat-o, momentul in care va fi folosit pe durata vizitei fiind deja stabilit.

"Papamobilul romanesc a fost conceput ca urmare a unei analize minutioase a prezentei Papei Francisc in alte tari, care conform traditiei au oferit si pus la dispozitia Suveranului Pontif pentru deplasare, masini de productie autohtona. Momentul utilizarii papamobilului romanesc este decis, dar din motive de securitate aceasta informatie nu poate fi facuta publica deocamdata," au transmit organizatorii vizitei.

Vizita oficiala a Papei va dura trei zile, pe parcursul carora Sfantul Parinte va vizita Bucurestiul, Iasiul, Blajul si sanctuarul marian de la Sumuleu Ciuc.

Distribuie pe Facebook
mai multe