Parcagiii fara casa scot 3000 de lei lunar de la soferi

Parcagiii fara casa scot 3000 de lei lunar de la soferi
Parcagiii fara casa din Bucuresti si din alte orase mari ale tarii reusesc sa stranga aproximativ 3000 de lei lunar de la soferi, dupa ce se ofera sa le pazeasca masina in parcarile urbane. Informatiile au fost dezvaluite de politistii care incearca sa le controleze activitatea ilegala, fara succes.
Distribuie pe Facebook
Jurnalistii de la Evenimentul Zilei au aflat de la polististii locali ca soferii se vad nevoiti sa scoata bani din buzunar dupa ce parcagii comunitari le sugereaza ca si-ar putea gasi masina zgariata in cazul in care nu isi onoreaza contributiile. "Taxele" variaza intre 5-10 ron la Gara de Nord a capitalei si pot ajunge si pana la 50 de lei in cartierul Dorobanti.
In 2012, Politia Locala a acordat 269 de amenzi aurolacilor care supravegheaza neinvitati parcarile, aceasta fiind singura pedeapsa pe care o pot aplica legal. Ironia face ca oamenii strazii sanctionati contraventional sa nu fie afectati de amenzi, pentru ca ei nu pot fi executati daca nu au bunuri in proprietate.
Organele de Politie au constatat ca sumele stranse de cersetori in parcari nu merg catre haine si hrana cum sustin parcagiii, ci sunt investite in etnobotanice si tutun. Autoritatile spun ca amenintarile privind avarierea masinilor sunt false, deoarece cersetorii stiu ca fapta constituie o infractiune.
Distribuie pe Facebook
mai multe