Pe tocuri la volan: Spune-mi ce faci la volan ca sa-ti spun cine esti!

Pe tocuri la volan: Spune-mi ce faci la volan ca sa-ti spun cine esti!
  • Machiajul, bata-l vina!
  • Internet si alti demoni
  • Shopping, shopping si iar shopping
Distribuie pe Facebook

Cand vine vorba despre activitati extra in timpul sofatului, femeile sunt campioane. Poate ca n-ar trebui totusi sa generalizez, ci sa ma raportez strict la mine, dar am senzatia ca nu sunt singura care se vrea si cu sufletu-n rai si cu slanina-n pod atunci cand conduce.

Trebuie sa marturisesc, sfinte Decret, caci am pacatuit. N-am tinut ambele maini pe volan, nu m-am uitat doar prin parbriz si n-am fost intotdeauna soferul exemplar si demn de lauda. Dar sa trecem la lucruri mai concrete si sa-mi spal pacatele in albia internetului, cu detalii si zoom pe actiuni; iata ce-am facut eu din scaunul din stanga al masinii (si nu sunt mandra de asta!):

Machiajul, bata-l vina!

Sigur ca i se poate intampla oricui sa uite de ruj cand pleaca de acasa, dar mie mi s-a intamplat sa uit de fond de ten, iluminator, blush, tus, rimel, dermatograf, fard de pleoape, gel de sprancene, corector, anticearcan si pudra translucida. Ce legatura au toate astea cu sofatul? Pai cu sofatul nu prea au, dar cu bariera din Pipera da. Daca ai nesansa sa o prinzi coborata, ai timp sa te transformi intr-un make-up artist desavarsit!

Internet si alti demoni

De cand cu smartphone-ul, sederile la semafor au devenit mult mai placute. De cate ori am traversat Iuliu Maniu la orele de varf am vazut cel putin cate 3 clipuri virale, mi-am rasfoit intreg fluxul de informatii de pe toate retelele de socializare (si da, sunt social media addict, adica folosesc vreo 4-5 de-astea!), am citit presa, am facut rezervari la hoteluri pentru vacantele ce aveau sa vina prin intermediul site-urilor de booking si am mai dat si cate un mail sa spun ca intarzii la serviciu. Personal, consider ca oficialitatile ar trebui sa dea acces la niste Wi-Fi gratuit pentru cei care trec dimineata si seara pe ruta dintre Pacii si Cotroceni.

Paine si circ

Cu traficul din Bucuresti, este important pentru orice sofer sa invete sa-si coordoneze mainile atat de bine incat sa poata folosi una pentru sofat si una pentru orice altceva. Unde-ai mancat cina astazi? La volan, desigur! Chiar daca nu se intampla in fiecare zi, inlocuiesc din cand in cand restaurantele fitoase sau mancarea mamei cu cate-un sendvis de la drive in. N-am ajuns inca la performanta de a savura o ciorba cu perisoare mestecata cu schimbatorul de viteze si incalzita pe motorul incins, dar uscaturi si fructe rontai mai tot timpul cand sunt pe fuga.

Pacea mondiala si lectura

Ca orice femeie care se respecta, am aspiratii - pacea mondiala, si pasiuni - lectura. Nu pot spune ca mi-am facut curaj pentru "Fructele maniei" a lui Steinbeck sau pentru "In cautarea timpului pierdut", dar cate-o povestire sau nuvela mai citesc din cand in cand, de obicei pe rutele aglomerate si puternic vascularizate; pardon, semaforizate.

Pot chiar si sa fac cateva recomandari in acest sens, perfecte pentru soferii plictisiti; preferatele mele raman povestirile lui Cortazar, iar cand sunt obosita si vreau ceva mai light ma reorientez catre Vonnegut. Ambii se potrivesc de minune cu mirosul de ulei incins si cu viteza melcului.

Declaratii sub balcon si cantari sub parbriz

Nu le-am cantat serenade iubitilor, poate si pentru ca n-am avut norocul sa fiu deja adulta in anii '80, cand se purtau casetofoanele sub brat si dedicatiile muzicale din masina. Asta nu inseamna insa ca nu imi exercit veleitatile artistice de cate ori sunt in trafic si de cate ori imi aud muzica preferata la radio.

Personal, consider ca a rage zgomotos in masina, cu toate geamurile inchise, e o modalitate perfecta de a te elibera de energiile negative pe care ti le transmit ceilalti participanti la trafic, in special daca esti "femeie la volan".

Shopping, shopping si iar shopping

Cum nu-mi plac mallurile si magazinele aglomerate, ma folosesc des de tehnologie pentru a-mi face cumparaturile. De fapt, mi-am cumparat pantofii preferati in timp ce conduceam, intre doi covrigi si un strat de rimel, si am vazut ca functioneaza metoda asta.

Salvez timp, nu ma imping cu nimeni, nu ma cert pe ultima pereche de stiletto marimea 35 si nu trebuie sa intreb pe nimeni dragut si politicos daca mai exista articolul X din colectia Y.

Sinziana Patru

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Martie 2015