Pentru ca nu mai e loc de atatea autostrazi, in Romania se vor monta covoare antifonice

Pentru ca nu mai e loc de atatea autostrazi, in Romania se vor monta covoare antifonice
  • 113 km acoperiti cu covoare fonoabsorbante
  • 24 km izolati cu panouri
  • 25.000.000 Euro, valoarea proiectului
Distribuie pe Facebook

Ministerul Transporturilor, obosit de atatea autostrazi construite in Romania, tara fruntasa la acest capitol, s-a gandit sa nascoceasca o noua idee de investitie penibila: covoarele fonoabsorbante.

Pensiile s-au triplat, salariile s-au dublat, niciun medic sau profesor nu mai paraseste Romania, politicienii PSD nu mai au dosare penale si economia duduie mai ceva ca Germania, Franta, Spania, Italia si SUA la un loc. Asadar, pentru ca nu mai exista probleme de niciun fel in tara asta, au inceput sa apara idei tot mai inedite si nastrusnice.

Ministerul Transporturilor are de gand sa investeasca 25 de milioane de Euro pe niste covoare si panouri fonoabsorbante. Nu prea avem noi autostrazi sau drumuri fara gropi si infrastructura, dar avem nevoie de covoare. In zonele in care traficul rutier are un nivel ridicat de poluare fonica, autoritatile au de gand sa puna covoare fonoabsorbante si panouri speciale astfel incat participantii la trafic si locuitorii din acea zona sa aiba un plus de confort.

Aceste covoare fonoabsorbante urmeaza sa fie montate in zonele cu trafic mare. In prima faza, o suprafata de 24 de kilometri va fi dotata cu asa ceva, respectiv panouri, si 113 km cu covor asfaltic. Initial, proiectul era mult mai maret: 80 de milioane de Euro fara TVA pentru 600 de kilometri acoperiti cu covor si 24 izolati cu panouri.

Momentan, acesta este un proiect, aprobat, se pare, de Comisia pentru Transporturi. Scopul acestui proiect este diminuarea zgomotului in trafic, insa aceasta idee vine dupa ce, Uniunea Europeana a inceput sa schimbe legislatia si a obligat statele membre sa ia masuri cu privire la poluarea fonica.

Problema soferilor este, insa, alta: suntem amenintati cu autostrada Bucuresti-Brasov de cand eram mici. Nimic momentan. Autostrada Transilvania este un santier continuu care a inghitit miliarde de Euro pana acum. Ce sa mai vorbim de autostrazi precum Craiova-Pitesti, Pitesti-Sibiu si asa mai departe... Iar autostrazile care exista deja sunt varza, pline de gropi, fara garduri de protectie si cu infrastructura la pamant. Pana sa ne cumparam covoare, mai bine sa rezolvam treaba cu autostrazile, ce ziceti?

Distribuie pe Facebook
mai multe