Peste 1000 de masini au ajuns la Rabla fara voia lor: curatenia din Sectorul 4 a strans toate epavele

Peste 1000 de masini au ajuns la Rabla fara voia lor: curatenia din Sectorul 4 a strans toate epavele
  • 800 de rable au fost deja ridicate si depozitate
  • Urmeaza inca 300 de masini sa fie ridicate
  • Rablele vor ajunge la fier vechi
Distribuie pe Facebook

Bucurestiul are o problema majora: nu sunt destule locuri de parcare pentru masinile folosite zilnic de cetateni. Si acum a luat amploare o actiune a primarilor de sector ce trebuia sa se desfasoare de multa vreme: ridicarea rablelor parcate pe domeniul public.

In Sectorul 4, acolo unde primarul Daniel Baluta a luat in serios lupta cu rablele si cu masinile parcate aiurea, au fost ridicate pana acum 800 de automobile si urmeaza sa fie luate de pe strazi inca 300. E vorba de automobile aparent parasite, nefolosite de multa vreme, in parbrizul carora Politia Locala a lasat somatii de ridicare, dupa care a trecut la fapte si le-a umflat cu platforma.

In curand, peste 1000 de asemenea automobile vor fi fost ridicate din Sectorul 4 si depozitate pe un spatiu special amenajat de primaria sectorului. Insa aceste automobile nu vor ramane mereu acolo, asteptand proprietarul sa vina sa le ridice, ci vor fi scoase la licitatie pentru a fi vandute ca fier vechi.

Primarul PSD Daniel Baluta nu este usa de biserica. Nu demult, el a fost filmat in timp ce se comporta ca un baron intr-un local, incalcand legea, deoarece el si acolitii sai fumau in spatiul interior, contrar legii 15/2016. Insa ceva bun se pare ca a facut, cel putin pentru soferi: a eliberat 1000 de locuri de parcare pe care acum vor putea pune masinile persoanele care folosesc cu adevarat automobilul ca sa se deplaseze.

Speram ca aceasta actiune va continua si ca soferii care confunda domeniul public cu parcarea de la ei de acasa sa ramana fara rable. In strainatate nu trebuie sa ai rabla ca sa te lase autoritatile fara ea, e de ajuns sa o lasi nemiscata cateva zile ca ti-au si luat-o. Pana la urma, domeniul public este al nostru, al tuturor, nu doar al unora. La fel este si cu cei care parcheaza ilegal pe trotuare sau in alte locuri: Politia Locala este invitata in continuare sa le dea amenzi celor care blocheaza spatiul destinat pietonilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe