"Pielea" de pe scaune, marul discordiei dintre un britanic si MERCEDES. Nemtii i-au platit despagubiri

"Pielea" de pe scaune, marul discordiei dintre un britanic si MERCEDES. Nemtii i-au platit despagubiri
  • A cumparat un E300 Cabrio second-hand
  • Tapiteria s-a dovedit a nu fi 100% din piele naturala
  • Nemtii au recunoscut ca folosesc si diverse materiale plastice
Distribuie pe Facebook

Un britanic care a cumparat un Mercedes-Benz E-Class Cabriolet a primit o despagubire de la brand-ul din Stuttgart, in valoare de 850 de lire sterline, pentru ca tapiteria de pe scaune nu era 100% piele naturala.

Tapiteria din piele este, probabil, cea mai populara dotare pe care clientii o bifeaza atunci cand isi comanda o masina noua sau pe care o cauta atunci cand isi cumpara o masina second-hand. Numai ca pe langa avantaje, tapiteria din piele are si cateva dezavantaje.

Unul dintre ele ar fi ca nu toata pielea din interiorul unei masini este 100% reala. Asta pentru ca, din diferite motive, producatorii de automobile au fost nevoiti sa caute alternative sau sa combine pielea naturala cu alte materiale sintetice.

Mercedes E-Class Cabriolet

A aflat-o pe pielea lui un britanic, Kerry Costello, care a cumparat recent un E300 Cabriolet de la o reprezentanta Mercedes din Anglia. Masina, pe care a platit 35.000 de lire sterline, nu era noua, dar bordul indica aproximativ 30.000 de kilometri rulati.

Mercedes E-Class Cabriolet

Printre dotarile decapotabilei se numara si o tapiterie din piele neagra, in privinta careia omul nostru a avut unele indoieli dupa a citit in presa despre o situatie asemanatoare. In urma cu ceva timp, un proprietar de Mercedes a dus o mostra de tapiterie la laborator iar analizele au scos la iveala ca pielea de pe scaune avea in compozitie si alte materiale plastice.

Mercedes E-Class Cabriolet

Costello i-a intrebat pe cei de la reprezentanta Mercedes-Benz daca intr-adevar scaunele din masina lui sunt din piele reala si in lipsa unui raspuns direct s-a adresat institutiei ombudsmanului din UK care mediaza diferite cauze dintre clienti si producatorii de automobile.

Mercedes E-Class Cabriolet

Fortat de imprejurari, constructorul german de automobile a recunoscut inca o data ca pielea de pe scaune nu este 100% naturala si ca sunt folosite diverse materiale plastice pentru o rezistenta mai mare in timp. Din moment ce britanicul nu a cumparat masina de noua si implicit nu a platit in plus pentru aceasta dotare, Mercedes-Benz a pretins ca acesta nu a suferit niciun prejudiciu.

Mercedes E-Class Cabriolet

Ombudsmanul a fost insa de alta parere sustinand ca clientul a fost indus in eroare de descrierea tapiteriei ca fiind din piele, nefiind specificate si celalte materiale din compozitie, si i-a obligat pe nemti la plata unor despagubiri in valoare de 850 de lire sterline.

Mercedes E-Class Cabriolet

N-o fi o avere, insa aceste doua cazuri ar putea duce la un precedent, toti proprietarii aflati in aceeasi situatie putand cere in aceasta situatie despagubiri. Si asta ar putea fi o problema destul de mare pentru Mercedes-Benz.

Mercedes E-Class Cabriolet

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mercedes E-Class Cabriolet
mai multe