Ploaie, gropi si un blow-off demential: cum se vede recordul unui Subaru pe Transfagarasan

Ploaie, gropi si un blow-off demential: cum se vede recordul unui Subaru pe Transfagarasan
  • Recordul a fost facut pe 11 iulie 2018
  • Higgins, unicul care a facut aceasta urcare
  • Soseaua a fost inchisa publicului 3 zile
Distribuie pe Facebook

La inceputul lunii iulie, Mark Higgins facea la bordul unui Subaru modificat un nou record pe Transfagarasan: a parcurs distanta de 84,33 kilometri intr-un timp de 40:58 minute. Acum, avem un clip cu una din urcarile sale pe Transfagarasan.

In trecut, au mai venit si alti straini ca sa faca recorduri pe Transfagarasan. Dar se numeste oare record, atunci cand parcurgi primul si singurul o distanta intr-un anumit timp? Nu prea. Dar totul trebuie sa inceapa de undeva si, probabil, se doreste a transforma si drumul romanesc intr-un fel de Pikes Peak mioritic.

Cu un Subaru AWD modificat masiv, Mark Higgins, cel care a mai facut niste recorduri pe alte trasee, a alergat de zor pe Transfagarasan. "Recordul" sau a fost realizat pe o vreme capricioasa, asadar un alt doritor la tron, daca nimereste o zi cu soare si asfalt uscat, poate sa bata cu mult acest timp.

Ne bucuram ca putem vedea si noi urcarea acestui Subaru, insa din nefericire, bucuria este umbrita de starea jalnica a soselei alpine. Multe gropi, santuri si crapaturi, dau semne ca Transfagarasanul are nevoie urgenta de o reasfaltare. Lucru deloc usor pentru altitudinea la care este drumu. Dar daca visam la turisti si la urcari ca la americani, ar fi bine sa finantam o asemenea lucrare.

Oricum, drumul arata fabulos gol, fara cozi de masini, fara gratare si fum de mici. Iar coloana sonora a acestui scurt clip ne face sa ne aducem aminte de ce iubim tot ce are un motor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Iulie 2018