Poate dezinfectantul de maini sa se aprinda daca lasam masina mai multe ore in soare?

Poate dezinfectantul de maini sa se aprinda daca lasam masina mai multe ore in soare?
  • Poate dezinfectantul de maini sa se aprinda daca lasam masina mai multe ore in soare?
  • Iata ce spune Asociatia Nationala de Protectie impotriva incendiilor din SUA cu privire la acest subiect
Distribuie pe Facebook

Dezinfectantul de maini. Ne insoteste peste tot zilele acestea. In geanta, prin buzunare, nu lipseste nici macar din consola centrala sau torpedoul masinii. Ar trebui sa avem insa grija cu el, tinand cont ca este un produs inflamabil?

Cererea pentru dezinfectantii de maini a explodat pe parcursul ultimelor luni, iar motivele pentru aceasta situatie nu mai au nevoie de niciun fel de introducere ori prezentare. Nu a durat insa mult timp si au inceput sa apara inclusiv povestile despre cum numeroase masini au luat foc din pricina respectivului produs.

Pana si Departamentul de Pompieri din Western Lakes a tinut sa avertizeze in legatura cu pericolele lasarii dezinfectantilor de maini in masinile care au stat cu orele in soare, postarea de pe platforma Facebook reusind sa starneasca insa nenumarate controverse.

Motivul? Nu exista niciun fel de dovada concreta ca dezinfectantul de maini s-ar putea aprinde daca lasam masina mai multe ore in soare, cu toate ca este un produs inflamabil, dupa cum scrie si pe ambalaj. Ba din contra: Asociatia Nationala de Protectie impotriva incendiilor de peste Ocean sustine clar si raspicat ca...

... dezinfectantul de maini nu poate produce un incendiu in absenta contactului direct cu o sursa de foc sau daca, nu cumva, temperatura din masina depaseste 371 de grade Celsius. Lucru imposibil, dupa cum spun Universitatea de Stat din Arizona, dar si bunul simt.

Intr-un studiu desfasurat de universitatea mentionata anterior pe parcursul zilelor de vara cu temperaturi de peste 37 de grade Celsius, aceasta a descoperit ca temperatura din interiorul masinilor atinge, cel mult, 71.11 grade Celsius. Insuficient pentru ca dezinfectantul de maini sa se aprinda de unul singur.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 25 Mai 2020