Politia estoniana ne arata exact ce ii lipseste Politiei Rutiere din Romania

Politia estoniana ne arata exact ce ii lipseste Politiei Rutiere din Romania
  • Intre 300 si 400 de dolari este costul unui sistem
  • Util si in barajele politie
  • Poate fi utilizat la nesfarsit
Distribuie pe Facebook

Un echipaj de politie din Estonia il opreste pe un sofer beat din cursa lui nebuna si periculoasa ca la carte. Adica cu ajutorul unei benzi de tepi care transforma automobilul intr-un fier inutilizabil. Un accesoriu necesar agentilor de politie din toata lumea, dar care, in Romania, lipseste...

Destul de des am vazut la stiri cazuri in care Politia Rutiera se chinuie sa opreasca diverse vehicule in trafic. E vorba fie de soferi teribilisti, fie de soferi drogati sau beti care nu au chef sa stea la discutii cu agentii. Am vazut si cazuri mai grave, in care soferii au lovit chiar politisti si au fugit de la fata locului, sau chiar hoti de masini urmariti o perioada lunga de timp inainte sa-si piarda urma. Adica o multime de situatii in care politistii romani nu au avut mijloacele necesare ca sa opreasca o masina.

Pana acum, autospecialele de politie erau masinile Logan. Dar acum sunt ceva mai echipati, cu masini Volkswagen Polo dotate cu motoare 1.2 TSI. Chiar si asa, nu e nevoie de un Lamborghini ca sa accelerezi putin mai tare si sa scapi de agentii care te urmaresc. Din pacate, politistii romani se bazeaza pe faptul ca daca pornesc girofarurile si sirena masinile urmarite se vor opri. Nu mereu, asa ca se ajunge la diferite tentative de oprire, uneori chiar si cu trasul focurilor de arma...

Nu mai bine MAI invata de la politia din Estonia si achizitioneaza pentru fiecare autospeciala un set de banda cu tepi? Adica un sistem mobil, care intra intr-o geanta de plastic, tinuta mereu in portbagaj si folosita doar la nevoie. Un sistem relativ ieftin, care costa in jur de 300-400 de dolari, usor de folosit dar care poate salva vieti. In cel mai rau caz, asa cum se intampla in Romania cu smecherii aparati de avocati buni, politia rutiera o sa fie buna de plata doar un set de anvelope... Dar macar il opresc pe vitezoman.

Oricum, la cat au costat acum cativa ani Loganele MCV de politie, adica peste 50.000 de Euro bucata, ce mai conta acolo o banda de tepi? Evident, daca pe internet ele costa cam 400 de dolari, probabil ca in Romania apareau cu pret de achizitie de vreo 5000 de Euro fiecare. Cert este ca pare un accesoriu cu adevarat util si eficient in diferite situatii in care unii soferi trebuia imobilizati. Chiar saptamana trecuta un sofer drogat care nu a avut chef sa opreasca la semnalele agentilor a fost mai tarziu surprins de un baraj al politiei format din masini. De care, evident, a trecut ca prin branza. Cu un asemenea sistem... nu ajungea prea departe.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Mai 2017