Politia iese la vanatoare de vitezomani. TOATE radarele din ROMANIA vor fi puse in functiune simultan maine

Politia iese la vanatoare de vitezomani. TOATE radarele din ROMANIA vor fi puse in functiune simultan maine
  • Toate radarele din Romania vor functiona simultan maine
  • Se va desfasura initiativa Speed Marathon
  • Prima editie a fost organizata in 2015
Distribuie pe Facebook

Maine urmeaza sa se desfasoare initiativa Speed Marathon in cadrul careia toate radarele din Romania vor fi puse in functiune simultan. Aceasta actiune este organizata de Reteaua Europeana a Politiei Rutiere.

Viteza excesiva pe drumurile publice nu face altceva decat sa conduca la o crestere alarmanta a accidentelor rutiere grave. Viteza este si mai periculoasa in tarile unde infrastructura rutiera este la pamant iar autostrazile sunt aproape inexistente. Spre exemplu, in Romania.

Reteaua Europeana a Politiei Rutiere a lansat in urma cu patru ani actiunea Speed Marathon, cunoscuta si sub denumirea "Slow Down Europe". Aceasta initiativa are ca scop prevenirea accidentelor rutiere grave si sanctionarea soferilor care calca prea tare pedala de acceleratie.

La prima editie au luat parte 22 de state europene, inclusiv Romania. Tara noastra, alaturi de alte 30 de tari de pe Batranul Continent, si-a anuntat prezenta si la actiunea din acest an care va incepe in aceasta noapte, la ora 0:00, si este programata sa se desfasoare pana la finalul zilei de miercuri.

Speed Marathon incurajeaza actionarea tuturor aparatelor radar din Europa, timp de 24 de ore. Asta inseamna ca in aceasta noapte si maine, toate aparatele radar din Romania vor fi puse in functiune simultan. Actiunea este coordonata de Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

"Viteza excesiva si neadaptata conditiilor de drum este, in continuare, una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Multi soferi nu constientizeaza faptul ca viteza joaca si un rol crucial in gravitatea accidentelor produse si din alte cauze," se arata intr-un comunicat oficial emis de Reteaua Europeana a Politiei Rutiere.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 2 Aprilie 2019