Politia Romana experimenteaza: toate radarele vor fi scoase pe sosele in weekend, asa ca ai grija la viteza

Politia Romana experimenteaza: toate radarele vor fi scoase pe sosele in weekend, asa ca ai grija la viteza
  • Toate radarele vor fi scoase pe sosele in acest weekend
  • Radare fixe, mobile si de tip pistol
  • Soferii vor fi testati daca au baut alcool sau daca au consumat droguri
Distribuie pe Facebook

Daca intentionezi sa pleci la drum in acest weekend, ai mare grija la pedala de accelereratie pentru ca toate radarele din dotarea Politiei Romane vor fi la datorie. Totodata, soferii vor fi testati pentru a se vedea daca au consumat alcool sau droguri.

In lipsa unor autostrazi (promisiunile nu se pun) sau macar a unei infrastructuri rutiere decente, drumurile din Romania continua sa fie extrem de periculoase pentru toti conducatorii auto care au curajul sa le parcurga.

In primele luni ale anului, peste 600 de persoane au fost victime ale accidentelor rutiere grave, dintre acestea 118 si-au pierdut viata. Viteza este una dintre cele mai des-intalnite cauze, ocupand locul trei in ierarhie si generand 17% dintre accidentele rutiere grave inregistrate in Romania.

Intr-o alta incercare de a reduce numarul de accidente, Politia Romana a pregatit pentru acest weekend un experiment care presupune punerea in functiune a tuturor aparatelor radar din dotare.

Incepand de astazi, politistii vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale (radar fix si mobil) si cinemometrele portabile model TruCAM (radar tip pistol).

Totodata, conducatorii auto vor fi testati pentru a se stabili daca s-au urcat la volan sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor.

Ultima data cand au fost puse in functiune simultan toate radarele din Romania a fost in luna aprilie. Atunci, Reteaua Europeana a Politiei Rutiere a desfasurat initiativa Speed Marathon, care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere grave si sanctionarea soferilor care calca prea tare pedala de acceleratie.

Tara noastra a participat, alaturi de alte 30 de tari din Europa, si la editia din acest an iar bilantul a aratat cam asa: 481 de permise auto retinute, 13.000 de masini controlate si 8.190 de amenzi aplicate.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Iunie 2019